Tingvollgjeldingen Nils-Erik Ulset tok bronsemedaljen i 15 km skiskyting stående i Paralympics i Pyeongchang fredag. 

Tingvoll-utøveren hadde ingen bom og kom inn 1.23,7 bak vinneren canadiske Mark Arendz. Andreplassen var det franske Benjamin Daviet som stakk av med.

– Jeg har aldri vært så glad for en bronse. I dag var det alt eller ingenting. Det funket fra start. Jeg har vanvittige ski, formen er bra og skytingen var lett. Fytti grisen, i dag var det artig, sier Ulset til NRK.

Nordmannen har fra før elleve medaljer fra Paralympics, men lyktes ikke før fredagens 15 km å sikre seg en pallplass i Sør-Korea.

– Jeg føler jeg har mislyktes så langt. Jeg har vært i bra form, men har hatt mye stang ut. Dette var siste sjansen min, så det føles godt. Dette betyr alt, sier Ulset.

Landslagstrener Lars Berger, som så det hele fra sidelinjen, sier til kanalen at han er mektig imponert over Ulsets prestasjoner på standplass.

– Dette var veldig forløsende. Det har vært en vanskelig start for Nils-Erik, men han har gradvis fått bedre kontroll på skytingen, og i dag klaffet alt for ham. Jeg var helt sikker på at han ikke skulle dra herfra uten individuell medalje, sier Berger.

På lørdagens 7,5 km kom 34-åringen inn til en 6.-plass etter to bom i første skyting og ett i siste, mens han i tirsdagens 12,5 km kom inn til en 4.-plass med ett bom i første skyting, og ett i andre. Mens de to siste skytingene var feilfrie.