Supersprint av Lorentzen ga OL-gull i skøyter

Håvard Holmefjord Lorentzen blir olympisk mester på 500 meter skøyter i Pyeongchang.

Håvard Holmefjord Lorentzen blir olympisk mester på 500 meter skøyter i Pyeongchang. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Håvard Holmefjord Lorentzen klinket til med 34,41 og tok OL-gull på 500 meter skøyter. Samtidig sikret han Norge historisk god uttelling i vinterlekene.

Den er oppe i 27 medaljer med en snau uke igjen av OL. Det er samtidig Norges første OL-gull i skøyter siden Ådne Søndrål vant 1500-meteren i 1998.

Første gull på 20 år

Lorentzens kjempetid holdt til olympisk rekord på distansen. 25-åringen har vært med i toppen i hele vinter, og han lå nesten som en F-16 langs lavlandsisen i Sør-Korea på veien mot gullet i par 16 av 18.

Norges forrige OL-pallplassering på sprinten kom så langt tilbake som i 1968. Da delte Magne Thomassen sølvet med tiden 40.5. Lorentzens OL-gull var det første norske på distansen siden 1948.

Cha Min-kyu tok sølvet på 34,42, kun 1/100 sekund bak Lorentzen. Sørkoreanerne på tribunen hadde startet gullfesten på hjemmehåpets vegne, men ble festbremset av Lorentzen.

Kinesiske Gao Tingyu (34,65) knep bronsen.

Byen er Bergen

Henrik Fagerli Rukke var Norges andre løper mandag. Han havnet lenger bak og gikk inn til 28.-plass på 35,50.

Dermed har to bergensgutter sikret to norske skøytemedaljer i Pyeongchang. Sverre Lunde Pedersen ble nummer tre på 5000-meteren.

Tirsdag går han på lagtempolaget som møter og har tro på å slå Nederland i semifinale. Han får med Simen Spieler Nilsen og kanskje Håvard Bøkko.

Sindre Henriksen hadde kjempetrøbbel i kvartfinalen og slet tungt med å henge med. Han lever farlig med tanke på semifinalen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken