Solskjær: – Vi bygde et hus her i 2007 – nå kan vi endelig flytte inn!

Slik bodde familien Solskjær da kristiansunderen herjet ute på gresset for de røde djevlene. Han eier fortsatt huset, og nå sier Solskjær at hele familien flytter til Manchester. Skjermdump: rightmove.co.uk

Slik bodde familien Solskjær da kristiansunderen herjet ute på gresset for de røde djevlene. Han eier fortsatt huset, og nå sier Solskjær at hele familien flytter til Manchester. Skjermdump: rightmove.co.uk

DEL

Torsdag detonerte «bomben» som alle regnet med ville smelle: Ole Gunnar Solskjær ble presentert som permanent United-manager.

Solskjær skrev ny kontrakt med Molde så sent som 3. desember, men to uker senere ble han hentet til Manchester United som midlertidig erstatter for José Mourinho. Plana var at han skulle tilbake til Molde ved sesongslutt i mai, men det tok ikke lang tid før snakket om fast United-jobb begynte å gå. 19 kamper ut i vikariatet fikk Solskjær drømmejobben.

I sitt første intervju etter ansettelsen – som ble gjort med Manchester Uniteds hjemmeside – sier kristiansunderen at familien nå flytter til Manchester.

– Vi har trivdes veldig godt i Norge i åtte år. Nå blir det en endring for dem, men vi ser fram til det. De seks månedene her skulle jeg bo her og de i Norge. Nå flytter vi sammen igjen. Vi bygde et hus her i 2007, og nå i 2019 kan vi endelig flytte inn, sier Solskjær – blant annet – i det seks minutter lange intervjuet.

Rapportene skal ha det til at det nå er Liverpool-stopper Virgil van Dijk som nå leier huset til Solskjær.

På spørsmålet om de blir en travel sommer, svarer Solskjær:

– Ja, men jeg ser fram til det. Jeg klarer nesten ikke å vente. Jeg har forberedt meg på dette hele mitt voksne liv på dette, i alle fall siden jeg ble skadet. Jeg har alltid vært dum eller naiv nok til å drømme om denne jobben.

Kristiansunderen sier det er en ære å bli manager for Manchester United.

– Jeg har sagt det flere ganger de siste månedene at dette er drømmejobben for enhver fotballmann, spesielt for dem som har vært involvert i Manchester United. Jeg har fått muligheten til å ta klubben videre, og med det potensialet som er her er det bare fantastisk, sier han i intervjuet.

Kristiansunderen får også spørsmålet: Du hadde stor suksess her som spiller. Hvor viktig er det for deg å oppnå samme suksess som manager?

– Det er det som kreves i Manchester United. Vi vil vinne trofeer og være med i tittelracet hvert eneste år, svarer han.

– Jeg gleder meg veldig. Hver eneste dag er en test. Nå møter vi Watford på lørdag og deretter Wolves – de to beste lagene bak teten. På kort sikt er det min prioritet. Deretter kommer sommeren. Vi må snakke med spillerne om hvordan vi vil at de skal tilnærme seg neste sesong. Jeg har snakket med Ed om mine ideer for framtiden, og nå kan jeg ta de avgjørelsene, sier Solskjær i sitt første intervju etter ansettelsen.

Gjelsten: – Noe av det største som har skjedd norsk fotball

Molde-investor Bjørn Rune Gjelsten er stolt over at Ole Gunnar Solskjær skal fortsette å sette sitt preg på Manchester United-historien.

– Det er en stor dag for oss i Molde FK som har jobbet med Ole siden han kom til Molde som spiller fra Clausenengen. Dette er noe av det største som har skjedd i norsk fotball etter min vurdering, sier Gjelsten til VG og fortsetter:

– Det bør være en fantastisk motivasjon for mange at en nordmann fra Nordvestlandet skal lede en av verdens største klubber, om ikke den største og viktigste.

PS: Det er ingen tvil om at jobben som Manchester United-manager er lukrativ. Daily Mail hevder torsdag at Solskjærs lønn skal ligge på rundt 7 millioner pund per sesong. Det er rundt 80 millioner norske kroner. Ifølge den britiske avisen er dette under halvparten av hva Mourinho tjente i året under sin tid i klubben.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags