Solskjær ser lys i tunnelen

De har ikke bare vært enkelt for Ole Gunnar Solskjær etter at han ble permanent manager for Manchester United.

De har ikke bare vært enkelt for Ole Gunnar Solskjær etter at han ble permanent manager for Manchester United. Foto:

Av

Ole Gunnar Solskjær har fått tilbake gløden etter to gode United-kamper og med skadde nøkkelspillere tilbake på banen.

DEL


Den siste uken har Manchester United-manager Solskjær opplevd at solen skinner igjen etter å ha hatt en grå høst med skader på skader blant viktige nøkkelspillere.

Etter 1-0-seieren i europaligaen borte mot Partizan Beograd torsdag var fokuset igjen rettet mot søndagens bortemøte mot Alexander Tetteys Norwich.

At flere spillere er friskmeldt gjør at Solskjær kan være mer fleksibel i laguttaket og hvordan han vil at United skal opptre.

Mot Partizan startet United med tre mann bakerst. Det samme var tilfelle mot Liverpool sist helg. I 2. omgang mot Partizan Beograd var United tilbake til fire mann bakerst.

– Vi har fått Jessie (Lingard) tilbake, og han kan spille i en treer på midtbanen. Mange av spillerne som var i aksjon torsdag, som for eksempel Sergio Romero (har spilt i VM-finale), Marcos Rojo (har spilt i en trebacklinje i en VM-finale), Phil (Jones) og Harry (Maguire) spilte semifinale i VM, er vant med en slik oppstilling. Det er skadesituasjonen som har satt oss i denne situasjonen, men det fungerte ganske bra, sa Solskjær til pressen i Beograd.

Martial viktig

Jesse Lingard og Anthony Martial var tilbake i startelleveren torsdag, men fortsatt er det usikkerhet rundt Paul Pogba, Nemanja Matic, Luke Shaw og Axel Tuanzebe.

– Vi jobber for fullt med å få dem friske, og kanskje vi kan få dem tilbake snart. Jeg vil ikke sette noen deadline, men det blir forhåpentlig ikke lenge til, sa Solskjær.

Martial scoret på straffe mot Partizan og fikk med seg en times spill før han ble byttet ut. Solskjær skrøt av franskmannens bidrag og mente at han kan være med på å skape en større trussel mot motstanderens mål de kommende ukene.

– Vi har ikke skapt så mye som vi hadde håpet på, og vi har ikke scoret så mange mål som vi ville ha. Nå er Anthony tilbake med scoring, og jeg er sikker på at du vil se oss fra en annen side med ham på laget. Han utgjør en forskjell, sa han.

De røde djevlene reiser til Øst-Anglia og kampen mot Norwich med en stor dose selvtillit i bagasjen. Torsdagens seier var lagets første borteseier på elleve kamper. Solskjær advarte likevel om at laget må prestere godt for å ta poeng fra et lag som har slått Manchester City denne sesongen.

Ikke imponert

Ut over det har derimot ikke Alexander Tetteys lagkamerater imponert noe særlig, og laget ligger nest sist med sju poeng. Manchester United ligger bare fem plasser høyere på tabellen med ti poeng.

– Da jeg så Norwichs første kamp mot Liverpool, så jeg et lag fullt av mot. De var tapre og spilte sitt eget spill. Det har gitt dem seirer mot Manchester City og Newcastle. De har en klar filosofi på hvordan de vil spille.

– Jeg håper at vi klarer å stoppe dem. Det er alltid vanskelig på Carrow Road, men vi er klare og vi har fått noen spillere tilbake. Jeg fikk heldigvis muligheten til å bytte ut Aaron (Wan-Bissaka) og Antony (Martial) etter 60 minutter etter som de har vært ute en stund. Forhåpentlig vil vi komme med et uthvilt lag, for vi må levere opp mot vårt beste skal vi ha noen som helst sjanse.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken