Solskjær med krav til spillerne – vil dit Liverpool er

Ole Gunnar Solskjær og Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Ole Gunnar Solskjær og Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto:

DEL

– Det har tatt Liverpool et par år å komme til dit de er nå. Vi må fortsette å bygge, fordi det er dit vi også vil, sa Ole Gunnar Solskjær i forkant av «Boxing day»-kampen mot Newcastle, som Manchester United tapte mot tidligere i sesongen.

Sitatet er hentet og oversatt fra denne Goal.com-artikkelen.

Gutten fra Karihola har hatt United-jobben i litt over ett år, og har på den siden sett Liverpool vinne hele tre trofeer, Champions League, UEFA Super Cup og – nå nylig – VM for klubblag.

I tillegg troner rivalene fra Merseyside soleklart på toppen av Premier League-tabellen med 49 av 51 mulige poeng. Liverpool har kun avgitt poeng i 1-1-kampen mot Solskjærs menn.

Men nå ser altså kristiansunderen til Klopps mannskap for inspirasjon. Hos Liverpool har sidebackene Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold vært direkte involvert i 13 scoringer, Uniteds Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka, derimot, har ikke vært direkte involvert i noen scoringer.

Kristiansunderen mener at sidebackene hans er gode nok, men at laget må fortsette å utvikle seg.

– Vel, vi vil at spillerne våre skal både angripe og forsvare seg. Aaron (Wan-Bissaka) har vært helt fantastisk, Luke (Shaw) er på vei tilbake, og det er noe vi jobber med [...] Backene er så viktige i dagens fotball, sier Solskjær, gjengitt hos TV2 (via Manchester Evening News).

Litt å gå på

Solskjær innrømmet at laget ikke er helt der han skulle ønske.

– Vi er halvveis gjennom sesongen, vi visste at dette ville bli en sesong med opp- og nedturer, og at vi skulle bruke den til å finne troppen til den kommende sesongen. Forhåpentligvis kan vi korte ned prosessen ved å få gode resultater. Jeg forventer at vi skal være mer konsekvent, mer erfaren og at vi lærer av feilstegene våre, sa Solskjær, før han oppsummerte:

– Akkurat nå er vi litt bak der jeg hadde håpet.

Solskjærs mannskap tar imot Newcastle på Old Trafford 26. desember. Avspark er klokken 18.30, kampen vises på TV2 Sport Premium.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags