Solskjær med fullt mannskap mot PSG

Ole Gunnar Solskjær har gjort sitt for å forberede Manchester United-laget til tirsdagens mesterligakamp mot PSG.

Ole Gunnar Solskjær har gjort sitt for å forberede Manchester United-laget til tirsdagens mesterligakamp mot PSG. Foto:

Av

Manchester United stiller full av selvtillit og uten skader på nøkkelspillere i tirsdagens mesterligaduell med Paris Saint-Germain.

DEL

United-sjef Ole Gunnar Solskjær hadde god grunn til å smile da han møtte til pressekonferanse dagen før storkampen på Old Trafford.

Med unntak av backene Antonio Valencia og Matteo Darmian, som neppe ville spilt en rolle mot PSG uansett, trente samtlige United-spillere på treningsfeltet i Carrington like sørvest for Manchester mandag formiddag.

United er dessuten ubeseiret siden Solskjær tok over som midlertidig manager (ti seirer, én uavgjort), og alt ser betydelig bedre ut enn da trekningen av mesterligaens åttedelsfinaler ble gjort i desember.

– Vi har gitt oss selv den best mulige sjansen foran denne kampen. Vi får ikke noe bedre tidspunkt å gå inn i en slik kamp på. Så jeg ser virkelig fram til kampene som kommer nå, sa Solskjær.

Frykter lynraske Mbappé

United har storkamper mot Chelsea (FA-cup) og Liverpool (liga) i vente, men Solskjær ville først og fremst konsentrere seg om møtet med PSG under pressekonferansen.

Nordmøringen var nylig i Paris for å studere tirsdagens motstander, og han vet at de har spillere nok til å erstatte skadde stjernespillere.

– Alle lag som mangler spillere som Neymar, Cavani og Meunier, vil merke det. Men det vil gi andre spillere sjansen. For meg gjør det ting mer uforutsigbare for oss. Når du har sett den angrepstrioen (Kylian Mbappé, Cavani, Neymar) hele sesongen, vet du hva du kan vente. Denne gangen må vi i større grad gjette på hvordan de vil angripe kampen, sa Solskjær – som så fikk spørsmål om hva han fikk ut av Paris-turen.

– Det er vanskelig å sammenligne kamper. Men det er alltid bra å se spillere «live», for du får et helt annet inntrykk. Jeg så hvor lynrask Mbappe er, smilte nordmannen.

Europa-minner

Solskjær har selv vært med på å vinne Champions League med United. Han erkjenner at det er for lenge siden Old Trafford-publikummet har fått oppleve en stor kveld i Europa.

– Ja, det er det. Så vi ser fram til dette, og det gjør spillerne og supporterne. De fortjener slike spesielle kamper.

– Min siste (storkamp i Europa) var da vil slo Roma 7–1 (i 2007). Jeg kom inn og hadde vel en målgivende pasning, mimret Solskjær.

Samtidig avfeide han blankt at mesterligafotball var avgjørende for at han tok United-jobben før jul.

– Nei. Jeg hadde sagt ja om vi ikke skulle spille mot PSG. Når Manchester United ringer, sier du ja.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags