Nominert til månedens trener

Ole Gunnar Solskjær er nominert som en av tre kandidater til månedens trener i Premier League.

Ole Gunnar Solskjær er nominert som en av tre kandidater til månedens trener i Premier League. Foto:

I november spurte britiske medier om når Ole Gunnar Solskjær skulle få sparken som Manchester United-manager. I desember er han en av de tre nominerte til månedens trener.

DEL

Det går opp og ned i fotball, og Premier League er så visst ikke noe unntak.

Foran 2019/2020-sesongen var Solskjær bookmakernes favoritt til å bli den første som røk ut av manager-stolen i Premier League. Etter flere tap mot svake motstandere utover høsten spurte de mest nådeløse britiske tabloidene om det ikke var på tide for United å kvitte seg med nordmannen.

Fire sterke seire

Parallelt har det nemlig vært en liten massakre av managere i Premier League. Både Arsenal, Tottenham, Everton, West Ham og Watford har måttet ut på markedet for å finne erstattere for ledere som ikke har innfridd.

Nå er imidlertid Solskjær på god vei til å kopiere sin mentor, legenden Sir Alex Ferguson, som også var i hardt vær i sine første måneder for storklubben.

Etter resultatene i desember er han nede på fjerdeplassen på bettingsiden «The sack race», bak Eddie Howe (Bournemouth), Dean Smith (Aston Villa) og Daniel Farke (Norwich).

Ikke bare det: Premier League har nominert kristiansunderen til månedens trener-kandidat etter fire sterke seire i desember – mot henholdsvis Tottenham, Manchester City, Newcastle og Burnley.

Klopp vant alt

Rival til månedens manager-tittelen er Jürgen Klopp, som i tillegg til å innkassere fem strake seire i Premier League også har brukt desember til å sikre Liverpool tittelen som verdens beste klubblag. Skulle tyskeren vinne trenerkåringen, vil det derfor ikke være noen stor overraskelse.

Den tredje kandidaten, Watfords Nigel Pearson, er et annet godt eksempel på hvor fort det kan snu i fotballen. Han var klubbens tredje (!) manager for sesongen da han tiltrådte i slutten av november, etter at styret hadde rukket å tuppe ut både Javi Gracia og Quique Sanches Florez etter bare 14 serierunder.

Den tidligere Leicester-sjefen har siden brakt Watford opp fra jumboplassen med to seire over Manchester United og Aston Villa og to uavgjorte kamper.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags