Badeland stenger med umiddelbar virkning etter funn av legionellabakterier

Jonatan Andersen (fra venstre), Askill Sandvik, Jan Karstein Sveggen, Kjetil Tore Fjalestad og Per Inge Storvik orienterer om at badeland må stenge dørene.

Jonatan Andersen (fra venstre), Askill Sandvik, Jan Karstein Sveggen, Kjetil Tore Fjalestad og Per Inge Storvik orienterer om at badeland må stenge dørene.

Artikkelen er over 1 år gammel

Håper å åpne om 14 dager.

DEL

Kristiansund kommune sendte torsdag ut en pressemelding som forklarer hvorfor badeland og Idrettshallen må stenge dørene.

«Kommunelegen har i dag besluttet å stenge idrettshallen og badeland i 14 dager. Årsaken er funn av legionellabakterien i dusj/tappevann. Det er ikke mistanke om at noen er smittet og det ligger ingen dramatikk bak stengingen.

Det er i vannprøver fra Atlanten Idrettspark av dusj/tappevann påvist Legionellabakterier gruppe 1.

Som en konsekvens av dette stenges badeland og idrettshallen for all aktivitet i inntil to uker. Det er påvist legionella stort sett i områder som er lite brukt. Alle bassengprøvene er normale.

Type 1 legionella kan potensielt være sykdomsframkallende. Legionella er en bakteriesykdom som kan gi lungebetennelse, spesielt hos personer med nedsatt immunforsvar og kan da gi et alvorlig forløp.

Det er ikke registrert noen tilfeller av legionellasykdom. Smittemåte er via vanndråper. Sykdommen er sjelden, og det skal mye til for å bli smittet.

Kommuneoverlegen velger å stenge for å få gjennomført nødvendige tiltak. Det ligger ingen dramatikk i dette. Vi skal gjennomføre forebyggende tiltak som skal fjerne problemet. Badeland og Idrettshallen har mange ulike brukergrupper og sikkerheten for disse er det viktigste.

Badeland og Idrettshallen blir gjenåpnet når kontrollprøvene etter tiltak viser normale verdier. Atlanten Idrettspark har gode rutiner for prøvetaking og vannovervåking. Det iverksettes nå tiltak hvor Atlanten Idrettspark samarbeider med kommuneoverlege og eiendomsdrift får en full gjennomgang av systemet og strakstiltak for fjerning av legionella.

Vi beklager de ulemper dette måtte medføre for brukerne av Atlanten Idrettspark.»

Pressemeldingen er underskrevet av fungerende kommunelege Askill Sandvik.

Actic har åpent

Per Inge Storvik i Atlanten Idrettspark håper at anlegget kan være åpent igjen i uke 6.

Det vil bli tatt nye prøver på mandag. De vil bli sendt til dyrking hos Kystlab og resultatet vil foreligge etter fem til åtte dager.

– Det er målt svært lave verdier, men vi velger likevel å stenge, sier Storvik.

Han beklager ulempen av stengte dører. Både idrettslag og vanlige brukere av Atlanterhavsbadet vil bli berørt.

– Men treningssenteret Actic vil ha åpent. Men her blir det ikke muligheter for å bruke toalettene. Det vil heller ikke være tilgang av vann, sier Storvik.

Han forteller videre at idrettsparkens ansatte vil være på jobb i dagene som kommer. Blant annet for å utføre vedlikehold i anlegget.

– Som pressemeldingen viser er det ingen dramatikk i dette, men vi må ta våre forholdsregler.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags