Tidligere Molde-spiller er internasjonalt etterlyst – er tiltalt i voldtektssak

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En tidligere Molde-spiller er internasjonalt etterlyst fordi påtalemyndigheten i Norge frykter at han vil unndra seg straffeforfølgelse i voldtektssaken han er tiltalt i.

DEL

Nettavisen: Onsdag starter ankesaken, hvor den tidligere Molde-spillere etter planen skal svare på anklager om voldtekt av en kvinne.

Dette er den samme saken hvor han i Romsdal tingrett ble frikjent for straff i fjor høst, men likevel ble dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen om frifinnelse. Spilleren anket avgjørelsen om erstatningskravet.

Den tidligere Molde-spilleren har helte tiden nektet straffskyld i saken.

Påtalemyndigheten har liten tro på at han møter når rettssaken starter onsdag, og han er nå internasjonalt etterlyst, får Nettavisen opplyst.

– Vi har gjort alt vi kan

Statsadvokat i Møre, Ingvild Thorn Nordheim, bekrefter opplysningene.

– Vi har gjort alt vi kan, og brukt alle kanaler for å nå ham. Vi har fått bekreftet både av hans forsvarer og agent at spilleren kjenner til berammingen for ankeforhandlingene, men det er lite trolig at han møter, sier hun til Nettavisen.

– Årsaken er at han er misfornøyd med bytte av forsvarer. Han er internasjonalt etterlyst, og befinner seg, etter det vi kjenner til, i Afrika.

Stjerneadvokat John Christian Elden, som bistår den fornærmede kvinnen i saken, er tydelig irritert over at det går mot utsettelse av ankesaken.

– Usikkerheten er en lidelse for min klient. Voldtekten har påført henne store dokumenterte skader, og hun blir satt tilbake i behandlingen ved slike utsettelser, sier han til Nettavisen.

– Tiltalte er ikke lovlig stevnet til ankesaken, sier spillerens forsvarer Jørgen Løvdal til Nettavisen i en kort kommentar på SMS.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags