Brann-toppscorer Skålevik senket gamle lagkamerater

MÅL: 0-1 ved Branns Steffen Lie Skålevik under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Brann på Sør Arena.

MÅL: 0-1 ved Branns Steffen Lie Skålevik under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Brann på Sør Arena. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Steffen Lie Skålevik tilbrakte forrige sesong på utlån i Start. Lørdag sikret han 1-0-seier mot gamle lagkamerater og økte Branns forsprang i Eliteserien. 

DEL

Skålevik scoret to mål i nedsablingen av Tromsø forrige serierunde, og fulgte opp med ny scoring mot et hardkjempende Start.

Sørlendingene holdt stand lenge mot serieleder Brann, men et kvarter før full tid slo forsvaret sprekker. Gilbert Koomson stjal ballen på høyresiden, og fant innbytter Peter Orry Larsen. Jonas Deumeland reddet skuddet, men på returen dukket målsniken Skålevik opp.

Det var Skåleviks sjette scoring for sesongen og Branns sjuende seier på rad. Luka til tabelltoer Rosenborg er på ti poeng før den regjerende mesteren skal besøke Stabæk søndag.

Ut på båre

Start forblir på bunnen av tabellen, til tross for å ha ofret alt for å krige til seg poeng mot serielederen. Brann kom til flere sjanser på dødball i løpet av kampen, men slet med å produsere de store sjansene før de fikk målet.

Et skår i gleden var at Brann-back Taijo Teniste måtte fraktes til sykehus etter en smell. Estlenderen fikk en skikkelig luftetur i duell med Kasper Skaanes, og landet på hodet.

Forsvarsspilleren ble til slutt båret av banen på båre med nakkekrage. Teniste var tilsynelatende ved bevissthet. Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim opplyste på direkten at backen var fraktet til sykehus. Teniste skal ifølge rapportene ha vært ved bevissthet hele tiden også på sykehuset.

Dempsey på tribunen

– Det var en skikkelig stygg en. Men det er bra rapporter på han. Han er en tøffing, så han kommer nok tilbake, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.

Bergenserne sliter allerede med skader på backposisjonen, og veteranen Daniel Braaten var mannen Nilsen måtte sette inn på høyreback etter 22 minutter.

Det var Mick Priest som ledet Start fra sidelinjen lørdag, da hovedtrener Mark Dempsey måtte tilbringe kampen på tribunen etter å ha blitt bortvist fra sidelinjen i forrige seriekamp mot Odd som endte med 0-3-tap.

Vålerenga vant

Vålerenga tok seg lørdag tilbake på vinnersporet igjen med 1-0-seier i et tamt oppgjør borte mot Sandefjord. Sam Johnson ble matchvinner fra straffemerket.

Det var VIFs første trepoenger på en snau måned. Oslo-laget hadde spilt uavgjort i tre strake kamper før lørdagens møte med Sandefjord.

– Det vi gjør er voksent. Vi visste at dette kom til å bli tøft og at banen ikke var bra. Etter pause kontrollerer vi, og jeg er stolt av gutta i måten vi jobber for hverandre på, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport.

For hjemmelaget ble det nok en nedtur. Sandefjord står med fire strake tap i Eliteserien og har kun plukket fem poeng på ni kamper. Det lukter nedrykk av det vestfoldingene driver med om dagen. Klubben venter fortsatt på at trenersparkingen av Magnus Powell skal gi positiv effekt.

Fungerende hovedtrener Geir Ludvig Fevang følte lørdagens kamp var framgang fra det Sandefjord har vist i det siste.

– Vi gjør en bra første omgang, men i den andre kommer vi bakpå. I dag var det en juniorfeil som felte oss, dessverre. Likevel mener jeg dette er et steg i riktig retning, for vi gjør mye bra, sa Fevang.

Klønete

Kampens eneste scoring kom etter 55 minutter. Sam Johnson var sikker da han sendte Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen feil vei og plasserte straffesparket i motsatt hjørne. Det var Johnsons sjette nettkjenning i serien så langt i år.

VIF fikk muligheten fra ellevemeteren etter Pontus Engbloms klønete takling av Abdi Ibrahim. Svensken gjorde ingen antydninger til å protestere på dommerens avgjørelse.

Det kom aldri noen skikkelig sluttspurt fra Sandefjord. Vertene strevde fælt med å sette trykk på gjestene fra Oslo, og 2-0 virket langt mer sannsynlig enn at utligningen skulle komme.

Kontroll?

Kvarteret før slutt ga Eirik Holmen Johansen uttrykk for at han hadde kontroll, men innbytter Peter Godly Michaels noe slurvete avslutning fra distanse barberte stolpen.

Etter ni kamper ligger VIF på tredjeplass med 15 poeng. Det er like mange som toer Rosenborg, som møter Stabæk på Nadderud søndag.

Vålerengas neste kamp er hjemme mot Stabæk 16. mai, mens Sandefjord får en knalltøff oppgave når laget møter Odd borte på norsk fotballs store festdag.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags