Idrettslag på Nordmøre utsatt for svindelforsøk

Minst to nordmørske idrettslag har fått eposter som forsøker å lure klubbens kasserer til å utbetale penger, ved å utgi seg for å være lederen i idrettslaget. Eposten er sladdet fordi idrettslederne TK har snakket med ikke ønsker å stå fram med navn, men ønsker å advare andre klubber.

Minst to nordmørske idrettslag har fått eposter som forsøker å lure klubbens kasserer til å utbetale penger, ved å utgi seg for å være lederen i idrettslaget. Eposten er sladdet fordi idrettslederne TK har snakket med ikke ønsker å stå fram med navn, men ønsker å advare andre klubber. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pass på! Svindlere forsøker å lure idrettslag til å utbetale penger på falske fakturaer.

DEL

Idrettsledere bør være ekstra påpasselige når det tikker inn eposter fra tilsynelatende kjente navn. Ved å utgi seg for å være lederen i idrettslaget, har svindlere sendt eposter til idrettslagets kasserer med spørsmål om å utbetale penger.

Tidens Krav er kjent med at minst to idrettslag på Nordmøre nylig har mottatt slike eposter. Idrettslederne ønsker ikke å stå fram med navn, men vil gjerne fortelle om epostene for å advare andre.

Eposter utgir seg for å være sendt mellom lederen i idrettslaget og kassereren. Men det hele er et svindelforsøk.

Reelle navn

I den første eposten står det gjerne følgende:

«Hei (navn på mottaker). Jeg trenger deg til å gjøre en innbetaling til en mottaker. Jeg har bankdetaljer, kan du behandle betaling? Hilsen (navn på avsender)».

Eposten bruker reelle navn på leder i idrettslaget og kassereren, og epostadressene ser tilsynelatende riktige ut. Men i eposten er det lagt inn at når mottaker svarer på eposten, blir den sendt til en annen epostadresse.

– Når man svarer på eposten, kommer det svar tilbake med beløp, kontonummer og faktura på én linje med referanse til sportsutstyr, forteller en idrettsleder som Tidens Krav har snakket med.

Kassereren kan dermed tro at idrettslagets leder har en reell faktura som skal betales, og dersom man fortsetter prosessen, overføres penger til svindlere som står bak de falske epostene.

– Det ble oppdaget, så ingen skade skjedd her hos oss. Men vi vil advare andre som får eposten, sier idrettslederen til TK.

Ga beskjed til alle håndballklubbene

Norges Håndballforbund sendte nylig ut et skriv til alle regioner og klubber i landet for å advare mot disse svindelforsøkene. Til Indre Akershus Blad sier Lars Hojem Kvam, leder for media og kommunikasjon i håndballforbundet, at de har hørt om tilfeller fra flere klubber i Håndball-Norge.

– Det er også viktig å påpeke at dette antagelig ikke bare gjelder håndballen, men alle lag og foreninger, sier Kvam til Indre Akershus Blad.

Det kan epostene til idrettslag på Nordmøre bekrefte. Ingen av de nordmørske klubbene som Tidens Krav er kjent med, var håndballag.

Kvam oppfordrer klubber som blir utsatt for svindelforsøk om å anmelde dette, uavgengig om man går på svindelen eller ei.

– De fleste avdekker svindelforsøkene. I håndballforbundet er vi ikke kjent med at noen har latt seg lure, sier Kvam til Indre Akershus Blad.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags