Over 81 millioner kroner til idrettsanlegg i Møre og Romsdal

KFK fikk 1.000.000 kroner av Kultur- og folkehelseutvalge.

KFK fikk 1.000.000 kroner av Kultur- og folkehelseutvalge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kultur- og folkehelseutvalget var rause og delte ut spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Møre og Romsdal.

DEL

I en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune opplyses det at et rekordbeløp på 81, 4 millioner kroner ble gitt av Kultur- og folkehelseutvalget i spillemidler øremerket anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Møre og Romsdal. Det er seks millioner kroner mer enn i 2017.

– Av dei 81,4 millionane, går 71,3 millionar kroner til ordinære anlegg og 10,1 millionar kroner til nærmiljøanlegg, siteres fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen på i pressemeldingen.

118 søkere får tilskudd

Videre opplyses det at Møre og Romsdal har den sjuende høyeste tilskuddsrammen i landet, og fikk i alt 288 spillemiddelsøknader. Av disse ble 233 godkjent, og i dag vedtok Kultur- og folkehelseutvalget å gi støtte til 118 av søknadene. Vedtaket er blant annet basert på politiske prioriteringer, innspill fra kommunene og fylkesanleggsrådet.

Av de 75 søknadene på ordinære anlegg er 67 nye og åtte anlegg som har finansiering over flere år. Ordinære idrettsanlegg er i hovedsak knyttet til konkurranse- og treningsaktivitet for idrettsorganisasjonene, heter det videre.

Blant anleggene som er prioritert er det et stort mangfold. Noen av de som har fått støtte er Ørsta flerbrukshall, Spjelkavik idrettspark (Vikabakkane), snøproduksjonsanlegget i Surnadal alpinsenter (1.000.000 kroner) og pistolklubben i Kristiansund (358.000 kroner).

I de vedlagte listene fra Møre og Romsdal fylkeskommune leser vi dessuten at Kristiansund stadion får 1.000.000 kroner til klubbhus, tennisklubben i Kristiansund mottar 245.000 kroner og at den nye aktivitetsparken på Innlandet skole mottar 300.000 kroner.

– Talet på søknader viser at behovet for anlegg til idrett og fysisk aktivitet fortsatt er langt større enn det vi har midlar til. Sjølv om vi er nøgd med auken i årets tildeling av spelemidlar, ønsker vi oss alltid fleire godkjente søknadar, då dette påverkar den samla tildelinga til Møre og Romsdal, avsluttar Wedlog Olsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags