Sløve idrettslag taper penger

Siri Fredriksen i Møre og Romsdal idrettskrets

Siri Fredriksen i Møre og Romsdal idrettskrets

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare 122 av nesten 500 idrettslag har søkt slik de kan.

DEL

15. august er søknadsfristen for idrettslag, idrettsråd, særkretser/regioner og AS på kompensasjon for vare- og tjenestemoms. Til nå har bare 122 av idrettslaga i fylket søkt.

- Totalt har vi nesten 500 idrettslag. I 2014 var det bare 243 klubber som søkte, og disse fikk tildelt rett i overkant av 16 millioner kroner. Dette betyr at idrettene i Møre og Romsdal går glipp av mye penger som kan bli brukt på aktivitet. Totalt er rammen til fordeling i hele Norge 1,2 milliarder kroner og er søknadssummen over dette blir det en forkortning på tilskuddet til mottakerne, sier Siri Fredriksen i Møre og Romsdal idrettskrets i en pressemelding.

Formålet med ordningen er å kompensere de kostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester. Søknadsprosessen er enkel og tar kort tid, så hvorfor det er så mange som ikke søker er vanskelig å svare på.

- Kanskje har vi ikke riktig kontaktinformasjon til alle lagene? Om det er idrettslag eller idrettsråd som ikke har fått informasjon om at de kan søke, eller ikke får til å søke så er det viktig at de tar kontakt med idrettskretsen så snart som mulig, etter 15. august er det for sent, minner Fredriksen om.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags