Spansk avis: Solskjær vil ha Eriksen

Christian Eriksen (i hvit drakt) kan være på vei til Old Trafford. Mye kan avhenge av hvor Paul Pogba ender, ifølge britiske og spanske medier.

Christian Eriksen (i hvit drakt) kan være på vei til Old Trafford. Mye kan avhenge av hvor Paul Pogba ender, ifølge britiske og spanske medier. Foto:

Tottenhams danske stjernespiller Christian Eriksen kan gå til Manchester United for 55 millioner euro.

DEL

Det skriver den spanske avisen AS.

– Allerede i slutten av mars, på et av de første møtene på Old Trafford for å planlegge neste sesong, la Solskjær navnet på bordet. Det personlige forholdet mellom United-treneren og den danske landslagstreneren Åge Hareide er utmerket, og de har snakket flere ganger om framtiden til førstnevnte og spilleren sammen i Manchester. Dette alternativet nærmer seg nå et faktum, skriver avisen.

Den engelske klubben skal ha intensivert forhandlingene med Eriksen. Det skal være snakk om en femårskontrakt med en lønn som vil være rundt Paul Pogbas.

Oppfordrer til bud

Andre medier setter overgangsspekulasjonene i sammenheng med at Real Madrid ikke har gitt opp å sikre seg nettopp Paul Pogba, og at Eriksen kan være tenkt som en mulig backup på Old Trafford hvis franskmannen likevel ender i Spania. Det antydes sågar at Eriksen-spekulasjonene er ment å skape mer usikkerhet rundt Popbas framtid på Old Trafford, noe Real Madrid kan tjene på.

Ifølge Pogbas agent er han innstilt på å flytte på seg, og det samme er Eriksen.

– Jeg føler at jeg er et sted i karrieren min der jeg kanskje vil prøve noe nytt, skal Eriksen ha uttalt for to måneder siden.

Ifølge AS skal Eriksens drøm være Real Madrid, som han allerede skal ha forpliktet seg muntlig overfor for måneder siden. Avisen skriver samtidig at RM-trener Zinédine Zidane er mer innstilt på å sikre seg Pogba enn Eriksen, men at dansken kan være et alternativ.

På vakt mot styreleder

Den vanligvis velinformerte journalisten Samuel Luckhurst i lokalavisen Manchester Evening News skriver at Tottenham skal ha oppfordret United-ledelsen til å komme med et bud på Eriksen, som er på utgående kontrakt. Han kan allerede i januar begynne å snakke med andre klubber uten at Tottenham får ett øre for ham, og London-klubben skal være desto mer desperate etter å få i stand en handel i dette overgangsvinduet.

Ifølge lokalavisen har United-ledelsen vist tentativ interesse for Eriksen de siste månedene, men at de er på vakt mot Tottenham-styreleder Daniel Levy. United har ikke signert en spiller fra Tottenham siden Dimitar Berbatov i 2008, og Sir Alex Ferguson sa en gang at forhandlingene med Levy var «mer smertefulle enn hofteutskiftningen min.»

Da Tottenham solgte Gareth Bale i 2013, satte Levy Real Madrid og Manchester United opp mot hverandre for å heve prisen. United skal da ha vært villig til å betale en rekordpris, men Bale endte i Madrid.

Manchester Evening News har lett i arkivene for å finne godord fra Solskjær om dansken.

De har kommet opp med en uttalelse til Sky Sport i 2014 der Solskjær beskrev Eriksen som «Skandinavias beste fotballspiller med flere mil».

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags