Slo topplaget og laget spenning for mange

GOD: Petros Simon Bokre var en stadig trussel for borteforsvaret, men her rydder keeper Erik M. Taklo opp.

GOD: Petros Simon Bokre var en stadig trussel for borteforsvaret, men her rydder keeper Erik M. Taklo opp.

Artikkelen er over 1 år gammel

Surnadal slo topplaget Tomrefjord 2-1 i en dramatisk, glovarm og laaaang fotballkamp.

DEL

Det var mange som jublet da dommer Kurt Einar Ansnes 8–9 minutter på overtid blåste av 4. divisjonskampen Surnadal-Tomrefjord på Syltøran lørdag.

Surnadal jublet for tre poeng etter seier 2-1, mens mange av de andre lagene i avdelingen også like resultatet: Det skiller bare tre poeng mellom de fire øverste på tabellen, og også andre lag, som Sunndal, kan klatre helt opp i ryggen på lederlaget etter kampen på Syltøran.

Det var gjestene som kom best i gang og hadde en kjempesjanse før minuttet var spilt. Litt etterpå smalt det i treverket bak keeper Mattis Fiske, men mål ble det ikke.

Spillet jevnet seg ut, og Surnadal kom etter hvert til noen halvsjanser. Veldig farlig var det sjelden, men litt ut av ingenting gikk Surnadal opp i ledelsen da en ball som tilsynelatende var avklart ble liggende i åpent terreng der både Dan Blekken og flere av gjestenes forsvarere forsøkte å nå ballen. Hvem som fikk tåa på den, er muligens ikke helt sikkert, men faktum er at Blekken ble kreditert målet etter at ballen trillet forbi bortekeeperen som slett ikke var forberedt på at det skulle komme en ball der og da.

– Det var et selvmål! Men jeg presset ham, sier en ærlig Blekken etter kampen.

Dette skjedde i det 42. minutt, og rett før pausen ble det nesten 2–0 da Petros Bokre var igjennom og skulle bare plassere ballen forbi keeperen. Men skuddet gikk utenfor.

Etter pause gikk det 14 minutter før Sander Smevoll økte til 2-0, etter et kjempeløp gjennom der han alene med keeper flikket ballen elegant i mål.

Like etter ropte hjemmepublikummet på straffe, på det som liknet en soleklar forseelse inne i feltet. Dommer Ansnes beskuet det hele fra ganske lang avstand, og valgte å vifte spillet videre. Keeper Taklo frikjenner dommeren.

– Jeg taklet på ball, aldri om det var straffe, sier Taklo til Tidens Krav.

Tomfrefjord var dermed med i kampen for fullt, og da det gjensto 12 minutter av ordinær tid, kom reduseringen etter en kårner.

Det ble en glohet avslutning på kampen, der hjemmefansen følte at det aldri ville ta slutt. Surnadal red det hele av, selv om det ble lagt til 8–9 minutter. Det var blant annet drikkepause underveis, og Surnadal brukte nær sagt alle anledninger til enten å bytte spillere eller bruke lang tid på dødball. Irritasjonen steg derfor både på banen og på bortebenken, uten at det hjalp.

– Vi vinner på innsats i dag, sier Blekken.

– Godt å slå topplaget, nå er vi bare tre poeng bak, sier Smevoll.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags