Gjorde jobben - ikke mer

Sander Smevoll (11) gratuleres med 1-0-målet av Bjørnar Dalsegg Sæter, som senere i kampen laget straffe som han satte sikkert i mål til 2-0.

Sander Smevoll (11) gratuleres med 1-0-målet av Bjørnar Dalsegg Sæter, som senere i kampen laget straffe som han satte sikkert i mål til 2-0.

Artikkelen er over 4 år gammel

Surnadal kontrollerte inn til seier 2-0 i hengekampen i mennenes 4. divisjonsfotball onsdag kveld.

DEL

Dermed er Surnadal bare poenget bak serieleder AK og tre poeng foran Sunndal som nå er skjøvet ned på tredjeplass.

Det ble aldri en stor forestilling på Syltøran onsdag kveld. Midsund - ett av avdelingens svakeste lag - hang brukbart med, og Surnadal klarte sjelden å spille de ut. Det var derimot aldri fare på ferde, og de tre poengene var av det fortjente slaget.

- Vi vinner igjen på en middels dag. Vi gjør jobben, men ikke så mye mer, sier kaptein Stein Todalshaug.

1-0 kom i det 23. minuttet da Sven Ranes gjorde en manns jobb og vels så det på høyresiden av feltet og fikk lagt cirka 45 grader ut der Sander Smevoll hadde en relativ enkel oppgave med å bredside ballen i mål fra cirka 10 meter.

Da trodde nok de fleste at det skulle løsne og målene ville trille inn. Det skjedde ikke, og på tampen av omgangen var faktisk Midsund farlig frampå, men skuddet gikk litt til side for mål.

Tidlig etter hvilen yppet romsdalingene seg igjen, denne gang med et skudd i tverrliggeren fra John Arne Øien. Der var vertene heldige.

Men etter hvert ble det jo veldig mye Surnadal også i andreomgangen slik det var før pause.

- Vi har ballen mye, men det blir for upresist den siste tredjedelen. Vi blir litt oppkavet, sier Todalshaug.

Han er en av de drivende kreftene på et offensivt Surnadal, men kapteinen imponerte onsdag kveld minst like mye med sin gode innsats bakover på banen. Han hadde flere sugende løp defensivt, og blokkerte skudd og potensielle farlige pasninger mange ganger.

- Innsatsen bakover på banen har nok kommet seg med årene, ler Todalshaug.

Kampens avgjørelse kom i det 62 minuttet. Surnadals toppscorer Bjørnar Dalsegg Sæter kom alene gjennom, flikket ballen forbi målvakt Kristoffer Nilsen som felte Sæter klart. Dommer Per Iver Skrøvset pekte korrekt på straffemerket, og kom like korrekt med det røde kortet til målvakt Nilsen.

Dermed måtte John Arne Øien skifte drakt, ta ta på seg keeperhanskene og gjøre seg klar til straffespark fra avdelingen mestscorende. Men Sæter dundret ballen utagbart i mål og dermed 2-0.

Flere mål ble det ikke, selv om sjansene etter hvert ble flere og større. Brødrene Knut og Trond Resell hadde et kjempeangrep der Trond fikk spilt ballen til Knut som nesten fikk stjernetreff. Men Øien i målet fikk en hånd på skuddet som hadde retning krysset.

Surnadal har nå alle tiders mulighet til å vinne avdelingen. Det er ennå åtte kamper igjen, så mye kan skje. Men det ser ut til at topplagene nå har stabilisert seg og ikke avgir mange poengene til de svakere lagene. Dermed kan Surnadals to hjemmekamper mot AK og Eidsvåg (nummer fire på tabellen) bli helt avgjørende.

- Opprykk blir i tillfelle ren bonus. Vi har lyst på opprykk, men vi er mest opptatt av å utvikle oss som spillere og lag. Men jeg er enig i at vi har hevet oss noen hakk fra i fjor, sier Todalshaug.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags