- Det beste laget vant

Bjørnar Dalsegg Sæter og Surnadal spilte til tider ball i hatt med gjestene fra Averøy og vant meget fortjent 3-0 i toppoppgjøret på Syltøran lørdag.

Bjørnar Dalsegg Sæter og Surnadal spilte til tider ball i hatt med gjestene fra Averøy og vant meget fortjent 3-0 i toppoppgjøret på Syltøran lørdag.

Artikkelen er over 4 år gammel

Storscorer Bjørnar Dalsegg Sæter og Surnadal lekte seg med AK og vant 3-0 i «seriefinalen» på Syltøran.

DEL

Surnadal leder dermed 4. divisjonsavdelingen med fire poeng.

Målene ble satt inn av Bjørnar Dalsegg Sæter (2) og et selvmål etter at Sander Smevoll skjøt via en AK-fot.

Det sto 1-0 til pause.

- Det beste laget vant, oppsummerte AK-trener Vidar Vassgård.

Og det hadde han rett i. AK mangler rett nok sju av sine faste, og stilte med 48 år gamle Bjørn Tore Hoset i mål, men hadde i realiteten ingen sjanser til poeng lørdag.

- Vi hadde en stor sjanse rett før pause, men utover andreomgangen ble det store obvergangsmuligheter for dem, sier Vassgård.

Divisjonsforskjell

Sammen med det som sikkert var oppimot 200 tilskuere på solfylte Syltøran, fikk han se at Surnadal dominerte til tider stort før hvilen.

1-0 kom etter at Sander Smevoll klemte til fra cirka 15 meters hold etter en corner. Ballen traff en AK-hæl og gikk i en høy bue inn i krysset, utagbart for Hoset. Assistendommeren vinket for offisde, men etter en kort konferanse mellom ham og dommer Marius Hansen Grøtta, ble målet stående.

Surnadal hadde enda en ball i mål, men den ble korrekt annulert for angrep på keeper Hoset. Rett før pause var det stang ut for Christoffer Folland som kom seg fri og fikk skutt forbi målvakt Steinar Ranheim.

Best i ti

Etter pausen startet AK best, kom til noen farligheter og så ut til å ha funnet oppskriften på hvordan de skulle komme tilbake i toppoppgjøret. Surnadal hadde et knallskudd i tverrliggeren fem minutter hvilen, og fremdeles hevder mange på tribunen at den ballen spratt ned klart innenfor streken. Men mål ble det ikke dømt.

2-0 kom etter et mønsterangrep der Stein Todalshaug gjorde et formidabelt forarbeid på venstrekanten. Innlegget var muligens ikke ferdigscoret, men da toppscorer Bjørnar Dalsegg Sæter fikk vendt bort noen AK-forsvarere, hadde han en for ham enkel jobb med å sette skuddet i mål.

3-0 kom etter straffe. Sven Ranes ble felt, og selv om det ikke var den verste taklingen vi har sett, var dommeren i sin fulle rett til etter en kort tenkepause å peke på straffemerket.

Sæter satte inn sitt andre for dagen, og med bare ti minutter igjen å spille var spenningen over og vel så det.

Opprykk, Holten...?

Trener Webjørn Holten var et eneste stort smil etter kampen.

- Det er så bra at så mange melder seg på. Og vi har sju-åtte til på benk som kunne bidratt, smiler Holten.

- Er det kanskje lov å snakke om opprykk på Syltøran nå?

- Tja, vi har har mange vanskelige kamper igjen, ingen ting er avgjort.

- AK-trener Vassgård sier til TK at opprykkstoget gikk her i dag, og at AK kommer til å mangle mange spillere også i kampene framover...?

- Sa han det ja, han får bare si det han vil. Vi kan si at vi manglet mange vi også, det er jo mange som har forsvunnet i løpet av sesongen, sier Holten.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags