AK og Sunndal delte poengene etter thrilleravslutning

Det endte med poengdeling for Sunndal og Vebjørn Bergem Sørheim (i rødt) og AK og Arne Martin Fossland og Christoffer Folland. Foto: Jan Ødegård, Aura Avis

Det endte med poengdeling for Sunndal og Vebjørn Bergem Sørheim (i rødt) og AK og Arne Martin Fossland og Christoffer Folland. Foto: Jan Ødegård, Aura Avis

Artikkelen er over 4 år gammel

Det kommer til å bli spennende og artig å være publikum på 4. divisjonskamper framover.

DEL

Fredag kveld møttes to av topplagene i divisjonen til dyst på Sande stadion. Det endte med poengdeling etter 3-3 mellom Sunndal og Averøykameratene.

Gjestene fra Averøy så lenge ut til å stikke av med alle poengene. Så snudde det fullstendig, og folk trodde Sunndal skulle dra i land seieren.

- Vi må bare være fornøyde når det ble som det ble. Vi berget et poeng, og det er viktig, sier AK-trener Vidar Vassgård.

Snudde kampen

Han hadde tidligere på kvelden sett laget sitt gå opp til både 1-0 og 2-0. Men Sunndal viste at de har lagmoralen intakt. I løpet av det siste kvarteret nettet de tre ganger og snudde matchen.

Men det var ikke over med det. På overtid fikk AK straffe. Arne Martin Fossland fastsatte sluttresultatet.

- Uavgjort mot Sunndal er ikke dårlig. Vi hadde ikke forventet så veldig mye mer da vi reiste innover i dag. Men i og med at vi ledet 2-0, er det jo klart at vi burde ha dradd i land seieren og stukket av med alle poengene, sier Vassgård.

Sunndal startet hvassest og var best det første kvarteret. Så tok Averøykameratene mer og mer over, og det var fortjent at David Nedal sendte averøyingene i ledelsen. Det stod 0-1 til pause.

Gjestene fikk en flying start på andreomgangen. Nedal kvitterte sitt andre for dagen bare minutter etter at dommeren hadde blåst i gang de siste 45.

- Moralen detter litt når de dobler ledelsen så tidlig i andreomgangen, sier Sunndal-trener Rune Ledal.

- Men så våkner vi og tar over. At vi scorer tre mål på det siste kvarteret, viser at det nettopp bor mye moral i laget. Og at vi scorer tre mot AK, er også veldig bra. De har jo knapt sluppet inn mål denne sesongen, sier han.

Déjà vu

Selv om laget hans lenge lå under og så ut til å tape, er det med en litt bitter smak i munnen at han må konstatere at det endte med poengdeling.

- Det er selvsagt bittert når vi greier å snu det, og så slipper vi inn på overtid. Det ble nesten litt déjà vu fra siste serierunde på Averøya i fjor. Da scoret de fem minutter på overtid, sier Ledal.

- Men alt i alt er det bra at vi får med oss poeng. Det er svært tett i toppen. 4. divisjon blir en spennende affære å følge for publikum utover høsten, sier han.

Nå er det fem uker ferie før høstsesongen sparkes i gang.

- Vi er i dytten nå, så jeg skulle gjerne sett at vi kunne ha spilt noen flere kamper. Neida. Det skal bli godt med ferie nå, sier Ledal.

Trenerkollega Vidar Vassgård er enig.

- Det blir deilig med ferie. Vi tar fri i 14 dager før vi starter oppkjøringen igjen, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags