Sprudlende Liverpool gjorde kort prosess

Liverpools Roberto Firmino ( til høyre) feirer med Dejan Lovren etter skåring mot Maribor Maribor and Liverpool at the Ljudski vrt stadium, in Maribor, Slovenia, Tuesday, Oct. 17, 2017. (AP Photo/Darko Bandic)

Liverpools Roberto Firmino ( til høyre) feirer med Dejan Lovren etter skåring mot Maribor Maribor and Liverpool at the Ljudski vrt stadium, in Maribor, Slovenia, Tuesday, Oct. 17, 2017. (AP Photo/Darko Bandic) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Liverpool fikk en rakettstart med tre scoringer de første 20 minuttene og ydmyket slovenske Maribor med 7-0 i mesterligaen tirsdag.

DEL

Jürgen Klopps menn var på forhånd under press etter å ha gått seiersløse av banen i de to første kampene i gruppespillet. i Slovenia ble det imidlertid tre meget enkle poeng.

– Jeg vet at det så ut som Maribor ikke var spesielt gode, men det var virkelig vanskelig å møte oss i dag. Maribor er egentlig et godt lag, men de klarte ikke håndtere det høye presset vårt, sa Klopp etter kampen.

– Vi framsto rutinerte. 7-0 er veldig bra, men for å være ærlig er jeg nesten fristet til å feire det høye presset vårt mer enn målene, smilte han videre.

Seieren betyr at Anfield-klubben klatret til topps i gruppe E, takket være at Spartak Moskva tok tre poeng mot gruppeleder Sevilla (5-1) i den russiske hovedstaden. Dermed kan manager Klopp forvente seg arbeidsro med hensyn til klubbens mesterligaskjebne i tiden som kommer.

Det kan tyskeren takke sin alltid like giftige angrepsrekke for.

Mål på bestilling

Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Mohamed Salah startet på topp for Liverpool i Slovenia, og med kun 20 minutters spill på kampuret hadde hele trekløveret tegnet seg på scoringslista.

Firmino var førstemann ut etter fire minutters spill. Brasilianeren tok godt vare på sjansen som bød seg. Salah gjorde forarbeidet på høyrekanten etter en stygg feilpasning fra hjemmelagets side.

Rett før kvarteret var spilt doblet Coutinho ledelsen etter nydelig angrepsspill. James Milner sto for innlegget, og avslutningen som fulgte var det klasse over. Maribor-keeper Jasmin Handanovic var uten sjanse til å forhindre scoring.

Mohamed Salah har vært i forrykende scoringsform denne høsten. Ikke bare har nyervervelsen scoret på bestilling for Liverpool, men nylig sendte han også Egypt til neste års VM-sluttspill i Russland på dramatisk vis.

Tirsdag scoret 25-åringen på ny.

Dansk utligning

19 minutter var spilt i Maribor da Firmino sendte Salah gjennom hjemmelagets forsvar med en utsøkt pasning. Alene med Handanovic gjorde den fotrappe vingen ingen feil.

Etter mål nummer tre tok Liverpool foten av gasspedalen. Det kunne mannskapet til Jürgen Klopp trygt gjøre. Seieren var for lengst i boks.

Rett før pause plusset likevel Salah på til 4-0 med sitt annet for dagen. Dermed ble Liverpool det første engelske laget som har scoret fire mål før pause i en bortekamp i mesterligaen.

I annen omgang ble også Firmino tomålsscorer med en vakker stuss, før innbytter Alex Oxlade-Chamberlain og unggutten Trent Alexander-Arnold avsluttet målkalaset med å gjøre 6-0 og 7-0.

Seieren er den største for et engelsk lag på bortebane i mesterligaens historie.

I Moskva sendte nederlandske Quincy Promes hjemmelaget Spartak i ledelsen mot Sevilla. Den danske forsvarsbautaen Simon Kjær sto bak gjestenes utligning før pause, men i annen omgang var det ett lag på banen. Lorenzo Melgarejo, Denis Glusjakov, Luiz Adriano og Promes fastsatte resultatet til 5-1 med hver sin scoring.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags