Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner tar styringen

Artikkelen er over 15 år gammel

Unn Kvendseth erstatter Aage Sivertsen som leder. Kristy Ledene Johnson, Grethe Stølan og Inger Britt Hoem Ovesen har også fått ledende verv. Kvinner tar styringen i KVBK.

Volleyballklubben i Kristiansund har hatt årsmøte. Aage Sivertsen takket for seg som leder. Nå er det Unn Kvendseth som skal være sjef. 25-åringen fra Svelgen, som tidligere har spilt volleyball på toppnivå, gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å lede Norges beste volleyballklubb.

Mange møtte

KVBK er regjerende seriemester i eliteserien. Klubbens juniorlag vant sølv i NM. Det kryr av barn og ungdommer som vil slå ball.

– Aage har gjort en god jobb med å utvikle KVBK. Vi har gått fra å være et rent elitelag, til å bli en stor breddeklubb. Det er veldig stor aktivitet i junioravdelingen, sier Unn Kvendseth.

Hun får med seg Kristy Ledene Johnson som nestleder. Ellers sitter Bjørn Tore Schrøen (sekretær), Grethe Stølan (kasserer), Svein Inge Stavnesli (sportslig leder), Ronny Henden (styremedlem) og Yngve Eide (styremedlem) i styret.

Inger-Britt Hoem Ovesen og Sjur Godø er varamedlemmer.

Det var uvanlig godt oppmøte på årsmøtet. Flere har sagt de vil bidra til å løfte klubben ytterligere. Kvendseth er imponert over dugnadsviljen og hvor mange dyktige personer som har sagt de vil ta et tak.

Ronny Henden skal lede økonomiutvalget. Klubben brukte sist sesong 1,8 millioner kroner på topp og bredde. Unn Kvendseth tror det er mulig å satse like mye uten å bruke fullt så mye penger.

Johnson sentral

– Det er mulig å kutte kostnader. Vi har nok hatt en noe overdreven pengebruk.

– Men vi har ikke brukt mer enn vi har hatt, legger hun til.

Svein Inge Stavnesli skal lede sportslig utvalg. Han får med seg Øystein Lian, Svein Holmvik og Kjetil Hoseth. Sistnevnte skal også være oppmann for elitelaget.

Lian og Todd Johnson skal trene juniorlaget og seniorlaget. Johnson er sentral i hele yngres avdeling.

I tillegg kommer Svein Inge Stavnesli, Øyvind Boxaspen, som er kjæresten til den nye KVBK-lederen, og Marius Flagstad inn som trenere for lagene i yngres avdeling.

– Det er også to-tre andre som er aktuelle som trenere, sier Kvendseth.

Alan Miller har alene sørget for millioner i klubbkassa de siste årene. Han er nå ute av formelle verv. Ildsjelen vil imidlertid bidra som konsulent for de andre som skal skaffe penger.

– Alan har et utrolig kontaktnett. Vi er glad han har sagt seg villig til å bidra også neste sesong, sier Unn Kvendseth.