Gå til sidens hovedinnhold

Kun lederen får gull

Artikkelen er over 14 år gammel

Herrelaget er ute av NM og vil neppe kjempe om gull i serien. Trøsten for KVBK er at leder Unn Kvendseth har funnet gullformen.

Koll var best da fire lag spilte nordisk klubbmesterskap i Sverige. 26-åringen fra Svelgen fikk mye spilletid.

– Utrolig moro. Et høydepunkt i min karriere på volleyballbanen, sier Unn Kvendseth.

I sommer påtok hun seg ansvaret med å være leder i Kristiansund Volleyballklubb. Samtidig har hun fått mer og mer lyst til å som spiller igjen.

Sju NM-gull

Kvendseth var ikke vond å be da Neven Kuresevic ringte og spurte om hun ville slå ball med Koll. Klubben er suverent best i Norge. Sju strake NM-gull forteller alt.

– Et veldig bra lag. Det er motiverende og artig å være på lag med så mange gode jenter, sier den tidligere juniorlandslagsspilleren.

Som tenåring vant hun sju NM-gull. Siden gikk ferden til USA og studier. Samtidig spilte Unn Kvendseth volleyball på øverste collegenivå.

Nå er hun altså tilbake og slår fra seg på norsk jord. Foreløpig har det kun blitt én kamp med Koll i Norge, men i Sverige var KVBK-lederen med både mot de svenske lagene Elverket og Sollentuna og Fortuna Odense fra Damark.

Koll tapte 2-3 mot Sollentuna, men vant mot de to andre lagene. I sum holdt det til gull i den nordiske klubbturneringen.

Turneringen var av samme modell som etter planen skulle vært arrangert i Kristiansund på herresiden sist helg. Av økonomiske årsaker ble alt avlyst.

– Skikkelig synd. Det var et av de store målene for KVBK denne sesongen. Vi får håpe turneringsformen kan bli en fast tradisjon både på herre- og damesiden.

Til Canada

KVBK har ikke penger til å satse på europacupen. Men klubben er likevel i gang med å forberede utenlandstur. Neste år skal nemlig juniorlaget (spillere født i perioden 1990-1993) til Canada.

Nyborg-trener Scott Olson står bak turen. Han spurte sin landsmann Todd Johnson om kristiansunderne ville være med. Johnson, som i likhet med Olson er fra nettopp Canada, var ikke vond å be.

Planene er å være borte i 15 dager. Det blir en kombinert studie- og volleyballtur.

– Jeg tror faktisk vi skal spille noe sånt som 30 kamper på 15 dager, sier Todd Johnson.

Edmonton blir base for volleyballgutta. Det er også planlagt turer til Rocky Mountains og andre steder i Nord-Amerika.

Det blir naturlig nok ikke billig å reise så langt. KVBK må nok regne med å betale rundt 10.000 kroner for hver spiller som skal være med.

– Det er bare å ta kontakt hvis noen vil ha hjelp til dugnad, smiler Todd Johnson.

– Et kjempeopplegg. Det er klart vil skal gjøre alt for å hjelpe guttene til å dra på tur.