Arne Johnny Sallaup fra Mekvik har tatt styringen på gamle Messeplassen.

Med gravemaskin skal han fjerne tribunen mellom Atlanten stadion og skøytebanen.

– Vi regner med å bruke rundt ei uke på dette, sier Salaup.

Ble forsinket

Grunnarbeidet startet tirsdag. Det var en måned senere enn planlagt.

– Fordi vi hadde prosjektet ute på anbud i to runder, ble vi forsinket. Det betyr at vi planlegger åpning 1. november og ikke 1. oktober, sier Frode Bjerkelund, som sammen med sønnen Anders skal ha ansvaret med å drifte den nye storstua i Folkeparken.

Norges fjerde

Og det er snakk om enorme dimensjoner. Banen vil få en grunnflate på 12.500 kvadratmeter. De ytre målene blir 187 x 73 meter.

I seks måneder skal hallen være islagt. I den andre delen av året skal det legges til rette for andre arrangement.

– Vi har plass til rundt 10.000 tilskuere her. Vi har allerede begynt å snakke om konserter med store artister, sier Tor Olsen, som sammen med de andre entusiastene i Braatt har stått i spissen for å bygge Norges fjerde skøytehall.

Prislappen er på drøyt 40 millioner kroner. Spillemidler, støtte fra fylkeskommunen og Kristiansund kommune og et betydelig bidrag fra samarbeidspartner Sparebank 1 Nordvest gjør det mulig å komme i mål uten låneopptak.

Senere i år starter også arbeidet med å ruste opp Atlanten stadion.

All myr på dagens stadion skal graves opp og fylles med stein. I samme prosjekt skal det også bygges kunstgressbane rett ved Atlanten videregående skole. Massen som sprenges ut til fotballbanen skal brukes på Atlanten.