Kristiansund på 2. plass i NM for ungdomslag

Sølvlaget. Fra venstre Henrik, Petter og Iver. Anton hadde tatt flyet hjem til Stockholm da premieutdelinga skjedde.

Sølvlaget. Fra venstre Henrik, Petter og Iver. Anton hadde tatt flyet hjem til Stockholm da premieutdelinga skjedde. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De unge spillerne fra Kristiansund sjakklubb kjempet i toppen.

DEL

Kristiansund sjakklubb vant en svært spennende 2. plass under NM for ungdomslag i helgen. Laget møtte Stavanger og det var til slutt ikke mulig å skille Kristiansund og Stavanger fra hverandre; samme antall lagpoeng, samme antall individuelle poeng og lik bergerkvalitet.

Dermed ble sølvplassen delt mellom de to lagene.

Kristiansund slo Stavanger 2 og spilte uavgjort mot Stavanger 1, mens de igjen spilte uavgjort mot den suverene mesteren, 1911U.

Henrik Øie Løbersli tapte på tid i klart vunnet stilling i førsterunden, og tapte et lagpoeng der. Men Stavanger 1 stilte bare med 3 spillere mot Stavanger 2 og tapte. De hadde kanskje vunnet med alle 4 på plass. Så begge lagene hadde hatt litt uflaks gjennom mesterskapet. Det var da kjekt og helt rettferdig at de fikk dele sølvplassen, skriver Kristiansund sjakklubb på sine hjemmesider.

Sisterunden ble nervepirrende. Kristiansund spilte for gull, og med seier hadde det blitt det. Henrik Øie Løbersli og Anton Darnell kom fint ut på toppbordene, mens det var litt mer usikkert hvordan Petter Andreas Wadstensvik og Iver Halse på de to nederste bordene gjorde det. Etter de innledende skjærmysler roet det seg litt på førstebordet for Løbersli, og det ebbet ut i remis til slutt, skriver klubben videre.

En kjempegod prestasjon av Henrik Løbersli mot FM Ranaldi. Anton Darnell på andrebordet så ut til å stå godt, men stillinga var så uklar at alt kunne skje i tidsnøden. For tidsnød blir det når betenkningstida bare er 60 minutter + 30 sekunder tillegg. Petter Wadstensvik på tredjebordet kom bonde under og i tillegg en dobbeltbonde. Men Wadstensvik er god i sluttspill så det var håp om at han skulle ri av stormen. Iver Halse spilte italiensk, og kom fint ut. Da motstanderen, Odin, valgte et feil bondebrudd i sentrum, slo Iver til, og fikk kontroll over sentrum. Han vant bonde, og enda på visa var at e-bonden hans gikk inn til ny dronning.
 

Men dessverre Kristiansunds gullhåp, greide ikke Wadstensvik å holde partiet, og da også Darnell tapte, var det ikke noe håp lenger. Kristiansund tapte matchen 2½-1½ Det ble 4 lagpoeng og 9½ individuelle poeng. Det ble en spennende opptelling om Stavanger 1 hadde gått forbi. De vant nemlig sistekampen sin med hele 4-0. Men alt ble likt, og sølvet ble delt.

Iver Halse ble Kristiansunds toppscorer med 3 poeng. Det samme antall poeng han tok i fjor, men da på 6 runder. Henrik Øie Løbersli tok 2½ poeng, og Anton Darnell og Petter Andreas Wadstensvik 2 poeng hver.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags