Gå til sidens hovedinnhold

Krise i Surnadal IL

Artikkelen er over 11 år gammel

Hundrevis av barn og ungdommer vil spille fotball i Surnadal. Problemet er at det er svært vanskelig å fylle opp med voksne trenere og ledere.

– Nå er det alvor, foreldre må ta ansvar dersom det skal bli aktivitet, sier styreleder Rolv Lysø i Surnadal IL.

Mandag la han ut en lang bekymringsmelding på fotballgruppas nettside, der han i klare ordelag forklarer at foreldre/foresatte må ta ansvar for at lag i de yngre aldersklassene blir påmeldt seriespill innen fristen.

– Styret vil ikke melde på lag dersom vi ikke får navn på trener/støtteapparat. Per i dag mangler dette for mange av de yngre lagene. For senior, junior og gutte- og jentelagene tar styret ansvar, og der har vi rimelig bra kontroll, sier Lysø.

I meldingen på nettet skriver han at fotballgruppa er avhengig av at langt flere stiller opp dersom målet om tilbud til alle skal oppfylles.

– Per i dag er det ingen som har sagt seg villige til å ta på seg oppgaver knyttet til de styrevervene som ble stående tomme etter sist sesong. Dette betyr at gruppa står uten anleggsansvarlig, arrangementsansvarlig og uten BUA-ansvarlig (barne- og ungdomsavdelingen). Tre av sju posisjoner i styret står altså tomme, sier Lysø.