Går for verdensrekord når de arrangerer NM i kettlebells

Arrangører og utøvere: Carina Hansen, foran, Anne Grete Rød, Britt Iren Bæverfjord, Grete Røen og Stig Oldervik er i rute med arrangementet. Alle skal også delta i konkurransen.

Arrangører og utøvere: Carina Hansen, foran, Anne Grete Rød, Britt Iren Bæverfjord, Grete Røen og Stig Oldervik er i rute med arrangementet. Alle skal også delta i konkurransen.

Av

Lørdag og søndag skal det løftes kettlebells i Sunndal.

DEL

Arrangørklubben er både vertskap og stiller opp i konkurransen.

Totalt er det 13 fra Sunndal påmeldt. Også flere gode fra Kristiansund skal kjempe om heder og ære mot resten av norgeseliten i sportshallen.

Det skal kåres mestere i juniorklassen, seniorklassen, veteran 1 og veteran 2. I alle klassene er det ulike øvelser som handler om løfte kettlebells (vekter) på ulike måter og i ulike mønster.

På fagspråket har øvelsene følgende navn: Long cycle, one arm long cycle, snatch only og biathlon.

– Vi er i rute med arrangementet, sier Stig Oldervik i ­arrangørklubben Lockout Kettlebell Club.

På grunn av nøtteallergi blant  enkelte deltakere, så oppfordrer arrangøren innstendig om å over­holde forbudet mot peanøtter under mesterskapet.

Det er satt opp plakater om dette i hallen, men arrangøren kan ikke få understreket nok hvor viktig dette er.

Gratis inngang

Publikum ønskes velkommen til åpningsseremoni lørdag formiddag klokka 09.45. Konkurransene starter klokka 10.00 og det er ventet at alt pågår til rundt klokka 15.00 første dag. Søndag skal det konkurreres mellom klokka 10.00 og 12.00. Arrangementet er gratis for ­publikum.

Det blir konkurranser utover lørdagen, og igjen på søndag formiddag. Premier blir delt ut etter endt konkurranse både lørdag og søndag. De

– Vi selger kaffe og kaker med mere, og varmmat, sier Carina Hansen.

Rekordforsøk

– Vi oppfordrer alle om å ta turen innom NM-hallen og støtter opp om mesterskapet, sier ­arrangørene.

Øvelsene i kettlebells består i all enkelhet av å løfte vekter, ­eller kettlebells.

Selve løftene er imidlertid langt fra enkle. Øvelsene spenner fra å løfte en kule på 12 kilo så mange ganger som mulig i ti minutter og til å løfte to kuler på 32 kilo så mange ganger som mulig med samme tidsintervall. Det et ekstremt tungt og de som ikke har prøvd vil nok få seg en aha-opplevelse når de ser hvor manger ganger de ­beste klarer å løfte.

– Her kan heiarop fra publikum være med å løfte fram deltakerne, sier Oldervik.

I tillegg kan NM skilte med et verdensrekordforsøk. En kvinnelig utøver fra Førde skal i ­helga forsøke å sette verdens­rekord i sin vektklasse.

– Beate Kårstad Støfring skal løfte repetisjoner av 2 x 24 kg i et forsøk på å ta verdensrekord. Det bør publikum få med seg, sier Oldervik.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags