Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg sikret seriegullet etter KBK-seier mot Molde

Artikkelen er over 3 år gammel

Molde måtte ta tre poeng hjemme mot Kristiansund for å ha mulighet til å innhente Rosenborg, men etter 0-1-tap er trønderne sikret seriegullet i Eliteserien.

Og det uten at Rosenborg selv har spilt lørdag.

Molde, som nærmeste utfordrer til gullet, har med to gjenstående serierunder åtte poeng opp til Rosenborg og enkel matematikk tilsier at ingen kan hamle opp med Rosenborgs nåværende poengsum på 58 poeng.

Molde-laget har den siste tiden nærmest hatt for vane å score i sluttminuttene, men Kristiansund-laget kjempet iherdig hele kampen gjennom.

– Det var ikke noe gøy å se på. Jeg kan ikke huske vi har vært så svake gjennom samfulle 90 minutter. Vi presterte rett og slett ikke, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter kampen.

Hos Kristiansund-trener Christian Michelsen var følelsen en helt annen.

– Alle forventer at Molde skal vinne på hjemmebane. Det er kanskje den største dagen i Kristiansunds historie når vi slår storebror, sa han.

Bamba-scoring

Molde-laget slet både før og etter pause i lokaloppgjøret lørdag.

Solskjær etterlyste høyere balltempo før han gikk ut til annen omgang, men etter 70 minutter helte Daouda Bamba kaldt vann i årene på Molde-supporterne som fortsatt drømte om seriegull.

Spissen satte inn 1-0 da han flikket et hjørnespark i lengste hjørne og kjørte en forlenget halloween-feiring da han ikledde seg en Spiderman-maske i etterkant av scoringen.

– Det var min lillesøsters bursdag, så hun ba meg bruke den, sa Bamba om målfeiringen etter kampen.

Molde forsøkte å flytte seg høyere opp i banen etter scoringen, men Kristiansund-laget kriget utrettelig og holdt unna.

Kamp om sølvet

Trepoengeren betyr at Christian Michelsens mannskap ligger på 12.-plass med 34 poeng, mens det blir spenning om de øvrige medaljene i Eliteserien. De tre poengene er for øvrig svært viktige for Kristiansund i kampen mot å unngå nedrykk.

Molde på annenplass har 50 poeng, mens Sarpsborg og Strømsgodset følger like etter med henholdsvis 47 og 44 poeng. Begge de to lagene har en kamp mindre spilt enn Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Kommentarer til denne saken