- NFFs ansatte tror de er guder

Aage Georg Sivertsen.

Aage Georg Sivertsen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det skriver kristiansunderen Aage Georg Sivertsen i sin nye blogg.

DEL

"Hva er det med fotballspillere og fotballedere som tror de kan være verdt sin vekt i gull? Hvorfor har de et selvbilde som nærmest er et speilbilde på Gud?"

Det spør Aage Georg Sivertsen om i et skarpt blogginnlegg som de siste dagene har fått en viss oppmerksomhet i bloggsfæren. Innlegget sendte kristiansunderen opp på niendeplass på blogg.no's bloggtopp med drøyt 8.000 lesere.

Sivertsen tar utgangspunkt i VGs avsløringer av det skyhøye lønnsnivået i Norges Fotballforbund, mens det meste av fotballidretten må drives på dugnadsbasis og herrelandslaget leverer elendige resultater og ranking.

- Verdens svakeste

"Norge har et av verdens svakeste fotballandslag. Vi ligger som nummer 54 på verdensrankingen. En nasjon som Island med 325 000 innbyggere ligger på 36.plass. Mot land vi liker å sammenligne oss med som Finland, Danmark, Sverige ligger vi også etter. Til tross for den pinlige erkjennelse av å være blant de dårligste fotballagene i verden, har mange av lederne i NFF mer enn én million i lønn", skriver Sivertsen.

Han mener resultatene står i skarp kontrast til landslagstrener Per-Mathias Høgmo 3,4 millioner i årslønn, fotballpresident Yngve Halléns 1,2 millioner, generalsekretær Kjetil Siems 2,25 millioner, toppfotballsjef Nils Johan Semb 2,67 millioner og assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad  1,6 millioner. Sivertsen raljerer også over Siems argument om at "NFF betaler for kvalitet".

"Da spør jeg meg: Hvilken kvalitet er det han snakker om? Det kan ikke være resultatene for verken A-landslaget eller i de aldersbestemte klassene", skriver Sivertsen.

- "Jobbet" for KBK

For det tilfelle at NFF-pampene peker på at de har ansvar for mer enn landslaget, spør han om man fortjener millionlønn for å organisere barneidrett. Han minner om at Norges Fotballforbund består av rundt 1.900 klubber med 375.000 spillere som hovedsakelig drives på dugnads- og frivillighetsbasis.

"Jeg "jobbet" for Kristiansund Ballklubb i 2006 og 2007.  De var den gangen i 2.divisjon. Da var det ingen i administrasjonen som fikk penger. Det var utenkelig. Alle pengene som kom inn gikk til drift. Slik er det også for omtrent alle fotballklubber i dag. De lagene som spiller i 1. eller 2.divisjon er i ferd med å bli mer profesjonelle. Men jeg lurer på hva de tenker når NFF ikke tar hensyn til grasrota. For det kan ikke Siem få oss til å tro at NFF gjør. Vi som ser dette fra utsiden er ikke idioter.  Det er heller ikke de tusenvis av frivillige som jobber i de ulike klubbene", skriver Sivertsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags