KBK tapte 2-3 for Ranheim

Torgil Gjertsen og KBK tapte 2-3 for Ranheim.

Torgil Gjertsen og KBK tapte 2-3 for Ranheim.

Av

Benjamin Stokke ga KBK ledelsen etter 7 minutter, men Ranheim snudde kampen.

DEL

Ballen gikk lynraskt i Ranheim-feltet da KBK gikk i angrep. Kalludra vippet seg fri, og sammen med Gjertsen kombinerte han på små flater inne i feltet. Til slutt ble ballen servert foran Stokke, som fra kort hold scoret med høyrefoten nede i hjørnet.

Knapt 20 minutter var spilt da det var klart for utligning. Et overlegg fra venstre fikk passere gjennom hele feltet. På bakre stolpe fikk Kristoffer Løkberg stå ledig og banke ballen i det lengste hjørnet fra 12-15 meter.

Etter 58 minutter kom Ranheim på en kontring. Ballen endte hos Ola Solbakken som hårfint onside trakk inn fra høyre og satte inn 1-2 fra ca. 16 meter.

Fem minutter senere var det klart for 3-1. Ranheim fikk spilt opp på venstresiden, der laget vant en hodeduell. "Mikke" Karlsen stakk i mellom Coly og Ulvestad og skjøt i tverrliggeren og ned fra kort hold. Dommeren bedømte at ballen hadde vært inne.

Et kvarter før slutt kom reduseringen. Coly fant Sørmo med en presis pasning ut mot cornerflagget. Innlegget kom Stokke høyest på og headet kontant under Barli og i mål. Flere scoringer ble det imidlertid ikke på KBK.

Power Play

Det var KBK som hadde de fleste sjansene i 1. omgang. Etter utlikningen til 1-1 ble det en "power play"-periode i regi av KBK, med en aktiv Torgil Gjertsen i rommet foran Ranheim-forsvaret. Det endte imidlertid ikke med særlige farligheter foran Ranheim-keeperen.

I stedet fikk Ranheim en gratissjanse etter en lurvete tilbakespill, men McDermott fikk kastet seg ned og beinet bort ballen.

Etter 34 minutter fikk Gjertsen frispark bare et par desimeter utenfor 16-meterstreken. Samme mann fikk avsluttet etter at frisparket ble klarert ut, men skuddet gikk over.

Reddet muligheter

To minutter senere trakk Bendik Bye seg inn og fri fra høyresiden. Han skjøt kjapt ned i det lengste hjørnet, men keeper Even Barli var fint nede med hånden og reddet. Aasbak var først på returen, men vinkelen ble for skrå til å avslutte.

Like før pause kom Bye på et nytt fint angrep på høyresiden, men Kalludra fikk aldri skutt på innlegget. Deretter var det Stokkes tur til å avslutte fra skrått, kort hold, men igjen var Barli på plass.

Oppsummert var KBK nærmest å gå til pause med ledelse, men et godt organisert Ranheim-forsvar gjorde det vanskelig for KBK-spissene å komme i helt klare scoringsposisjoner.

KBK styrte det meste av omgangen. Det ga litt mer omstendelig KBK-fotball enn vanlig, der ballen ofte ble spilt tilbake til forsvarsfireren. Ranheim lå godt balansert med laget, og det var sjelden KBK fikk kontret, løpe i bakrom eller doble på kantene. 

Annullert

Seks minutter ut i andreomgangen hadde Ranheim en ball i mål, men målet ble korrekt annullert. Foranledningen var et frispark nede ved dødlinja, der KBK ble lurt av et bueløp på utsiden av forsvaret som endte med skudd. Innbytter Ola Solbakken sto i offside på returen fra McDermott.

Etter de to Ranheim-målene gjorde KBK tre innbytter. Erlend Sivertsen kom inn for Aasbak, Pål Erik Ulvestad for Aasmundsen og Amidou Diop for Kalludra. Ranheim la seg imidlertid lenger ned i banen og red på 3-1-ledelsen, og det var vanskelig å finne rom for KBK.

Etter drøyt 70 minutters spill kom Erlend Sivertsen seg løs på venstresiden og fikk lagt inn til Diop. Han fikk skutt fra 12-15 meter, men igjen sto Barli i veien.

Etter reduseringen til 2-3 gjorde KBK to bytter framme. Sondre Sørli erstattet Gjertsen, mens Jonas Rønningen kom inn for Bye.

KBK hadde i perioder godt trykk på Ranheim, men trønderne la seg lavt og ga KBK lite rom for gjennomspill. Avslutninger ble enten blokkert eller reddet av Barli. Ranheim spilte fornuftig i sin grundig innarbeidede 4-3-3-formasjon og greide å holde ballen i laget når de vant den. Til slutt endte det 2-3.

I vår tekstlive kunne du følge utviklingen i kampen minutt for minutt.

Bamba ikke med

Daouda Bamba var syk og er ikke med i KBK-troppen som møtte Ranheim i generalprøven på Aker stadion.

Fordi Kristiansund stadion er stengt på grunn av kulde og tele i bakken, var kampen flyttet til Aker stadion i Molde. Oppgjøret var siste test for begge lag før det braker løs i Eliteserien.

KBK stilte med sin antatte førsteellever mot nykommeren i Eliteserien. Med Bamba ute var det en nyervervelse i hver lagdel: Bent Sørmø kom inn på høyrebacken for Aliou Coly, som ble flyttet inn som stopper i Nikita Baranovs skadefravær. Som høyre indreløper startet Stian Aasmundsen, mens Bendik Bye erstattet Bamba framme.

KBK startet dermed slik; McDermott - Aasbak, DP Ulvestad, Coly, Sørmo - Kalludra, Hopmark, Aasmundsen - Gjertsen, Stokke, Bye.

Det var ventet at også Ranheim stilte med toppet mannskap, men de måtte greie seg uten veteranen Øyvind Storflor og talentet Sondre Sørlokk. Førstnevnte er ute med en vond ankel, mens Sørlokk har en betennelse i kroppen, ifølge Adressa.

KBK åpner mot Vålerenga, mens Ranheim tar imot Brann neste helg.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags