Valakari får kritikk for spillestilen før møtet med KBK: – Vi kan ikke spille som Barcelona hvis vi ikke har ferdigheter som Barcelona

Arne Vidar Moen mener TIL-trener Simo Valakari er for ambisiøs med lagets spillestil.

Arne Vidar Moen mener TIL-trener Simo Valakari er for ambisiøs med lagets spillestil. Foto:

Av

Arne Vidar Moen har selv berget Tromsø fra nedrykk. Han har klare meninger om hvordan klubben kan klare det i år.

DEL

[Nordlys]: På overtid i siste serierunde i 2003 skrev balsfjordingen Arne Vidar Moen seg virkelig inn i historiebøkene på Alfheim.

Midtstopperen steg til værs på corneren fra stopperkollega Steinar Nilsen og headet inn 1-0 til TIL over Rosenborg på Lerkendal. Det målet gjorde at TIL berget plassen og ikke rykket ned for andre gang på tre sesonger.

Moen er gjest i en rykende fersk utgave av Nordlys sin fotballpodkast JoMos Kosmos, der han prater en liten time med Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen og Krokelvdalens store sønn og tidligere TIL- og TUIL-spiller Mohammed Ahamed Jama.

STOR HELT: Arne Vidar Moen berget TIL med sitt mål på overtid på Lerkendal i 2003. Den gamle stopperkjempen uttrykker i en helt fersk JoMos Kosmos-podkast stor skepsis til TILs spillestil.

STOR HELT: Arne Vidar Moen berget TIL med sitt mål på overtid på Lerkendal i 2003. Den gamle stopperkjempen uttrykker i en helt fersk JoMos Kosmos-podkast stor skepsis til TILs spillestil. Foto:

Der røper stopperhelten fra Storsteinnes at han ikke er en veldig stor tilhenger av spillestilen TIL har for tiden under Simo Valakari, og at han mener den er for ambisiøs – spesielt når man har sju kamper igjen for å kunne sikre seg en trygg plass i eliteserien.

– Vi kan ikke spille som Barcelona hvis vi ikke har ferdigheter som Barcelona, uttaler Moen blant annet.

Han får også fortelle om øyeblikket i 2003 og reisen hjem og kvelden i Tromsø, og om hjemmekampen mot Fredrikstad knappe to år senere der han ble hjulpet av banen og visste at karrieren var over.

Hvis du noen gang har lurt på hva det vil si å være «strunken», så får du også et presist svar på det i den nye episoden – i tillegg til svar på et par spørsmål fra Moens gamle forsvarskamerater Morten Pedersen og Steinar Nilsen.

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags