Det endte 2-2 mellom KBK og Molde

Amidou Diop og KBK møter Molde på Aker stadion fredag.

Amidou Diop og KBK møter Molde på Aker stadion fredag.

Av

Ble det en underholdende og sjanserik kamp slik det pleier å bli i treningskampene mellom fotballnaboene? Ja!

DEL

Fredag var Molde vertskap for KBK på Aker stadion. Treningskampene mellom de to lagene pleier alltid å være underholdende og sjanserike.

Før matchen uttalte TKs Rune Edøy følgende:

– Vi får satse på at det blir sånn fredag også.

Edøy som kommenterte kampen, fikk rett i dét.


De første fem minuttene av kampen, var det hjemmelaget som tok føringen på Aker Stadion, og moldenserne la press på KBK.

Kampens første store sjanse kom til Molde da Moström fyrte av, men skuddet sto ikke i stil med forarbeidet. Heldigvis for KBK gikk skuddet utenfor.

Etter drøyt 10 minutter ble Bent Sørmo liggende etter en duell med Mostrøm. Molde-spilleren taklet Sørmo stygt ved hjørneflagget, og det så ut til at Sørmo fikk en uheldig vridning i kneet på vei ned. Bent Sørmo ble byttet ut, og Christophe Psyché kom inn.

Kjedelig for KBK om dette er en langtidsskade. Heldigvis tydet rapportene etter kampen på at det ikke var noe alvorlig verken for Sørmo eller Psyché.

Heldige KBK

Etter 12 minutter fikk KBK frispark etter tacklingen av Sørmo. Aasbak svingte en suser av et frispark mot bakre stolpe. Der står en umarkert Coly som stanget kula kontant i mål. KBK i ledelsen på Røkke-løkka!

Knappe to minutter senere var utligningen et faktum. Moldes Aursnes fant Knudtzon, som utlignet på sitt andre forsøk. 1-1 og like langt mellom naboene. Etter det begynte hjemmelaget å ta mer og mer over på eget gress.

Etter 30 minutter laget KBK krøll for seg selv i forsvarsrekka - «slurv og tull og tøys», kommenterer Edøy da Moldes James legger på til 2-1.

Inn mot pause kunne det fort blitt langt flere mål til Molde. Men Vaikla i KBK-buret viser klasse ved flere anledninger.

Like før dommeren blåser i fløyta til pause går Christophe Psyché går ut. Psyché så ut til å skade seg selv, og dermed må også Sørmo-erstatteren ut før pause.

Det står 7-1 i målsjanser til hjemmelaget ved pause. Og KBK er heldige som ikke ligger under med mer enn 2-1.

KBK startet andre omgang med to bytter: Ut med Haris Cirak - inn med Jesper Isaksen. Også Flamur Kastrati forlot banen, mens forrige KBK-kamps matchvinner, Kristoffer Hoven, kom inn.

Etter en smårotete start på andre omgang, fikk KBK mer grep på spillet. I det 59. minutt kommer utligningen. Corner ved Aasbak, som treffer Bendik Bye som sender den til Henrik Gjesdahl som sender ballen i mål, antagelig via en Molde-spiller. 2-2 på Aker Stadion!

Etter drøyt 70 minutter hadde Molde faktisk ikke maktet å skape én målsjanse, og KBK skulle spille seg mer og mer inn i kampen.

Der Molde dominerte første omgang, var det etterhvert nordmøringene som tok føringen på Røkke-løkka. KBK skapte flere store og halvfarlige sjanser, men det gikk som det ofte gjør i treningskamper. Det ender i uavgjort.

Dermed ble det 2-2 mellom fotballnaboene i en fin og tidvis spennende kamp, som ikke betyr noe som helst.

Disse 11 startet for KBK:

Sørli, Kastrati og Bye på topp. Kalludra, Diop og nykommeren Cirak danner midtbanetreeren, mens forsvaret utgjøres av Aasbak og Sørmo på backene, og Ulvestad og Coly danner midstopperparet. I mål står Vaikla.

I og med at dette er en treningskamp, belager vi oss på å se flere bytter. KBK spilte treningskamp mot svenske Djurgården for ei drøy uke siden, da lagene var på treningsleir på Gran Canaria. Kristoffer Hoven ble matchvinner i sin KBK-debut da hans heading seks minutter før pause var det eneste som resulterte i mål, tross flere store Djurgården-sjanser. Kristiansund tok dermed med seg litt heldig, men samtidig sterk 1-0-seier, selv om Michelsen nok neppe bryr seg alt for mye om resultatet.

Disse 11 startet for Molde:

Keeper Linde står bak forsvarsfireren som utgjøres av backene Haraldseid og Haugen samt midtstopperne Gabrielsen og Bjørnbak. Defensiv midtbane er Gregersen, mens Aursnes og Ellingsen utgjør de to andre. På topp hos laget fra Rosenes by finner vi Moström, James og Knudtzon.

Mye livefotball

Det skal spilles flere treningskamper før seriestart. Neste helg skal KBK til Abrahallen for å spille mot Ranheim.

Lørdag 23. februar er det kamp mot Brann. På samme måte som Molde-KBK, blir kampen sendt på web-radio. Dagen etter kommer Hødd til Kristiansund. Da blir det både lyd og bilde fra Kristiansund stadion.

Det blir det også når KBK spiller mot Lillestrøm i LSK-Hallen fredag 8. mars og når det skal spilles kamper på Marbella 13. mars (Sogndal) og 16. mars (Dinamo Brest). På samme måte blir generalprøven mot Aalesund 24. mars sendt på tk.no med lyd og bilde.

– Det er bare å glede seg. Det blir masse fotballmoro også i år, sier Rune Edøy, som også forklarer hvorfor noe sendes med bilde og noe med kun lyd.

– Her handler det om rettigheter. Også rundt treningskamper har det blitt kamp om å få filme. Det gjør at vi har ulike tilbud rundt kampene i vinter, sier Edøy, som onsdag varmet opp til seriestart med å være gjest i ­Tidens Kravs KBK-podcast.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags