Zuccarello gir bort utstyr for å få flere ishockeyspillere i Kristiansund

Mats Zuccarello bidrar for å få flere til å spille ishockey.

Mats Zuccarello bidrar for å få flere til å spille ishockey.

Artikkelen er over 1 år gammel

Gave til Idrettslaget Braatt.

DEL

Mats Zuccarello har gjennom sin stiftelse mottatt en gave fra sin fagforening National Hockey League Player’s Accociation (NHLPA) og deres satsning på barn og hockey: Goals & Dreams, skriver Silje Hagen i Braatt Hockey i en pressemelding.

Gaven på 25 komplette hockeysett ønsker Zuccarello å bruke til å promotere ishockeysporten på Vestlandet og i Nord-Norge.

- Braatt Hockey mottar derfor 13 komplette sett med ishockeyutstyr for barn som overleveres klubben den 22. januar i Arena Nordvest, sier Hagen.

NHL-proffen er glad for å bidra til at flere skal få prøve seg i ishockey.

Mange har fått støtte

 - Norge er et vinterland, men ishockey har fortsatt et stort vekstpotensial. Det betyr masse for meg å kunne bidra til å gjøre ishockey mer tilgjengelig for barn. Mine beste venner i dag er de samme vennene jeg hadde da jeg drev med hockey på breddenivå. For meg er det dette breddeidrett handler om; være med andre barn, ha det gøy og leke, utvikle seg sammen som et lag og få de beste venner på veien. Idrett hjelper å bygge identitet, selvtillit og det å bli en del av et fellesskap. Idrett er det beste verktøyet for inkludering av barn, sier Zuccarello.

Zuccarello-stiftelsen ble stiftet februar 2016 av Mats Zuccarello med mål om at ingen barn i Norge skal havne på sidelinjen:

I dag finnes det vesentlige barrierer som hindrer barn i å drive med idrett. Dette kan være familiens ressurser, geografisk bosted, nedsatt funksjonsevne, for å nevne noen. Siden 2016 har Zuccarello-stiftelsen støttet 1.500 barn over hele landet i idretter som hockey, fotball, håndball, undervannsrugby, trialsykling, motocross, svømming, turn for å nevne noen.

 - Braatt Hockey er veldig takknemlig for å motta utstyrspakker fra Zuccarello-stiftelsen. Denne muligheten vil være en sterk bidragsyter for etableringen av ishockey i Kristiansund og omegn, sier Silje Hagen, leder for Braatt Hockey.

Åpen trening

- Utstyrspakkene vi får vil være et viktig bidrag for rekruttering av nye spillere, siden mer utstyr til utlån reduserer terskelen for å prøve ishockey og muligheten for å låne utstyr vil bli enklere. Vi ønsker å skape et idrettstilbud for alle og utstyrspakkene er en god og viktig start for å nå målet, avslutter Hagen.

- For meg er det viktig at ishockey skal få vokse og spre seg til hele landet, og derfor var jeg fast bestemt på at dette utstyret fra NHLPA skulle gå til små-klubber fra områder der hockeyen har et kjempepotensial for å vokse. Da passer det midt i blinken med Braatt Hockey, sier Zuccarello.

22.januar inviterer Braatt Hockey og Zuccarello-stiftelsen alle barn og voksne til en markering der utstyret kan prøves etterfulgt av åpen trening fra klokken 17.30 i Arena Nordvest.

- Det vil bli servert pølser i brød på Hvileskjæret fra 17.15, sier Hagen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken