Gå til sidens hovedinnhold

«Ingen krise i KVBK»

Artikkelen er over 14 år gammel

Leder for de dårlige tider. Unn Kvendseth og KVBK lar seg ikke knekke tross manglende sportslig suksess.

– Vi er inne i et generasjonsskifte. Det er ingen tragedie for KVBK om vi taper noen kamper, sier Unn Kvendseth.

I serien har det blitt fire strake tap. Den største nedturen kom imidlertid sist helg. Da tapte kristiansunderne mot Førde i cupen. NM-gull var sesongens store mål. Nå blir det en lang vinter uten muligheter til å vinne noe som helst.

Uvant for en klubb som har vært bortskjemt med suksess. Historien om Kristiansund Volleyballklubb har vært en eneste lag opptur siden elitesatsingen begynte på tampen av 90-tallet.

– Kanskje har vi godt av litt motgang. Ingen må tro at vi kan vinne hvert eneste år, sier Unn Kvendseth.

26-åringen fra Svelgen er trygg på det hun og de andre i klubbledelsen driver med. Det er ikke snakk om å endre kurs.

Kursen står fast

– Vi må heller glede oss over den enorme veksten i yngres avdeling. Det dukker jo opp nye fjes på trening hver dag.

Samtidig vet Unn Kvendseth at elitelaget er flaggskipet i klubben. Både publikum og sponsorer kan fort bli lunkne hvis det går for lenge uten sportslig suksess. Det begynner å bli en god stund siden volleyballgutta fylte Idrettshallen til siste sete.

– Jeg har ikke merket noe negativt på grunn av de dårlige resultatene. Tvert imot så får jeg oppmuntringer om å stå på videre. Det ser ut til å være en bred enighet om den kursen vi har staket ut, sier volleyballederen.

Lørdag er det kamp mot Dragvoll på hjemmebane. Unggutta får en ny sjanse til å vise at de duger. Det er gjennom matching i eliteserien juniorene skal få erfaring og utvikling til å bli toppspillere på sikt.

– Jeg tror elitelaget etter hvert bare vil bli mer og mer attraktivt. Å satse på egne krefter er eneste vei å gå. Men det er klart det tar tid å venne unge gutter på spill på øverste nivå.

Comeback

Selv om Førde ble for tøffe i cupen, kan fortsatt KVBK markere seg i NM. Unn Kvendseth har nemlig selv gjort comeback på banen.

Sist helg spilte 26-åringen da Koll enkelt tok seg til semifinalen i cupen. Oslo-klubben er store favoritter til å vinne gull.

– Jeg var nervøs før kampstart, men heldigvis gikk det veldig greit. Jeg spilte de to første settene, sier Kvendseth, som har Neven Kuresevic som trener i Koll.

I tillegg til å trene Norges beste kvinnelag, er Kuresevic også hjelpetrener i KVBK.

– Jeg skal satse alt på å forsvare Kristiansunds ære, smiler Kvendseth.