Gir ungdommen en stemme i idretten

Møre og Romsdal idrettskrets oppretter get ungdomsutvalg.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Tidens Krav i 5 uker for KUN 5 kr!

Ungdom slutter med idrett i stadig tidligere alder. Idretten ønsker at flest mulig er med lengst mulig og vil nå høre bedre på hva ungdommen selv ønsker.

- En del av frafallet fra idretten kommer av naturlige årsaker. Noen liker å holde på med andre ting istedenfor, og det er noe vi er glade for. Møre og Romsdal idrettskrets er glade for at barn, ungdom òg voksne holder på med det de synes er givende.

Det vi ikke er glade for er at mye av forskningen som er gjort på frafallsproblematikken i norsk idrett peker på årsaker som det er fullt mulig å gjøre noe med, skriver idrettsfaglig konsulent Vegard Rangsæter i Møre og Romsdal idrettskrets i en pressemelding.

På Idrettens møteplass i februar 2016, i Molde, presenterte postdoktor ved NTNU, Vegar Rangul, tall på akkurat dette. Rangul pekte på at den største utfordringen for idretten i Møre og Romsdal er for stort og tidlig frafall og tidlig spesialisering. Han viste noen faktorer for at ungdom sluttet med idrett, og disse pekte seg ut:

Det var kjedelig, jeg følte ikke at jeg var god nok og det tok for mye tid.

Bjørnar Eltervåg som fullførte bachelorgraden sin i Sport Management samme vår pekte samtidig på en fjerde årsak: det var for konkurransepreget.

- Kan vi virkelig ha det sånn at Norges største barne- og ungdomsorganisasjon ikke skal passe til målgruppen sin? Vi mener nei, sier Rangsæter.

Møre og Romsdal idrettskrets ønsker derfor å etablere et ungdomsutvalg nettopp for å gi ungdommen en stemme.

- Vi vil høre hva ungdommene synes og hva de mener. Hvordan skal vi få idretten til å passe ungdommen 100%, avslutter Rangsæter.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags