Har delt ut nesten 19 millioner kroner til 376 idrettslag og klubber

Per Christian Værnes i aksjon for KHK.

Per Christian Værnes i aksjon for KHK. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange klubber får sårt tiltrengte midler.

DEL

Alle idrettsråd, idrettslag og liknende organisasjoner har hvert år anledning til å søke om vare- og tjenestemomskompensasjon. Tanken er å kompensere organisasjonene for de kostnadene de har knyttet til merverdiavgift når varer og tjenester blir kjøpt.

Det er Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) som har ansvaret for å administrere ordningen. Det er så Lotteri- og stiftelsestilsynet som betaler ut pengene.

I en pressemelding skriver Norges idrettsforbund at det i år er rekordstor utbetaling til idretten. I Møre og Romsdal er det 376 idrettslag som får utbetalt momskompensasjon, på til sammen 18.972.628 kroner. Til sammen blir det nå delt ut drøyt 518,5 millioner kroner til idretten rundt i landet.

– Dette er mye penger, og Møre og Romsdal idrettskrets er godt fornøyd med økningen fra i fjor, sier styreleder i Møre og Romsdal idrettskrets, Kåre Sæter i en pressemelding.

– Vi skulle gjerne ønsket at ordningen var rammestyrt slik at den dekker 100 prosent av kostnadene idrettslagene har på vare og tjenestemoms. Det oppleves som urettferdig at frivillige organisasjoner skal «sponse» staten med moms – særlig når private selskaper og det offentlige får refundert all moms. Da blir løypemaskinene til hotellet og kommunen billigere enn den som idrettslaget kjøper, legger han til.

Det er en lang liste med idrettslag som fikk momskompensasjon, men blant annet mottok KBK 135.594 kroner, mens Kristiansund Fotballklubb fikk 107.258 kroner. Kristiansund Håndballklubb fikk 198.181 kroner i momskompensasjon.

Dahle idrettslag fikk på sin side 194.801 kroner, mens Clausenengen Fotballklubb fikk 195.082 kroner.  

Les også: Ungjentene i KHK blir bedre og bedre

Les også: Er en klubb i vekst

Du kan se listen over idrettslag som fikk momskompensasjon nederst i saken.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags