Idrettsstipend til Silje, Toralv og Vestnes-Varfjell IL

Silje Kippernes mottok idrettsstipend fra fylkeskommunen.

Silje Kippernes mottok idrettsstipend fra fylkeskommunen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kultur og folkehelseutvalget tildelte idrettsstipend for 2018 til to unge talentfulle utøvere.

DEL

I en pressemelding fra Møre og Romsdal fylkeskommune datert 13. juni opplyses det at Kultur og folkehelseutvalget i dag vedtok å tildele idrettsstipend for 2018 til to unge talentfulle utøvere: Silje Knutsen Kippernes (22) fra IL Braatt og Toralv Opsal (20) fra Dimna IL. Vestnes-Varfjell IL fikk tildelt klubbstipend.

Marit Nerås Krogsæter, leder i kultur- og folkehelseutvalget sier følgende i pressemeldingen:

«Idrettsstipendet vart første gong delt ut i 2017, og er ei ordning som skal vere med å gje utøvarar og klubbar moglegheit til å utvikle seg vidare og halde fram satsinga si. Det er derfor veldig kjekt å kunne dele ut stipend til to talentfulle ungdomar og til ein aktiv klubb».

Fem mottakere

Hvert stipend som utøverne mottar er på 40.000 kroner. De skal gå deles ut til én kvinnelig og én mannlig utøver i alderen 15-22 år, heter det i presseskrivet.

I tillegg blir moderklubben påskjønnet med 10.000 kroner, samtidig som utvalget ønsker «å støtte opp om klubbar som viser eit høgt aktivitetsnivå og god drift med eit stipend på 50.000 kroner».

– Målet med ordninga er å gje inspirasjon og motivasjon til unge utøvarar og klubbar til å utvikle seg vidare. Samtidig ønsker ein også å behalde utøvarane så lenge som mogleg i fylket, forteller Krogsæter.

Idrettsstipendet ble utlyst i slutten av april, med søknadsfrist 20. mai. Da fristen gikk ut, var det til sammen 25 individuelle utøvere og fire klubber som hadde søkt om stipend.

– Ordninga er framleis fersk, så vi er nøgd med antall søknader, men ønsker oss gjerne fleire, og spesielt søknader frå klubbar, sier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags