100-årsjubilant vil vise fram alle kongepokalene

Kåre Sæter og Rune Skavnes fra styret i Møre og Romsdal idrettskrets vil samle inn gamle kongepokaler.

Kåre Sæter og Rune Skavnes fra styret i Møre og Romsdal idrettskrets vil samle inn gamle kongepokaler. Foto:

Idrettskretsen vil vise fram kongepokaler, som i løpet av 100 år har blitt kapret av idrettsutøvere fra Møre og Romsdal.

DEL

26. april fyller Møre og Romsdal Idrettskrets 100 år. Men den store gallamiddagen blir lagt til lørdag 2. november, da inviteres spesielle gjester og idrettsutøvere til feiring på Bjørnsonhuset i Molde. Da blir det også kåring av fylkets beste idrettsutøver siste 100 år.

– Kampen mellom Molde og KBK 3. september, dagen etter gallaen, blir en utvidet del av jubileumsmarkeringen, sier Kåre Sæter i Møre og Romsdal Idrettskrets.

I forbindelse med den store gallamiddagen, ønsker styret i idrettskretsen å vise fram kongepokaler, som i løpet av de siste 100 år har blitt kapret av idrettsutøvere fra Møre og Romsdal.

Styret, med Sæter og styremedlem Rune Skavnes i spissen, har kartlagt nærmere 130 kongepokalvinnere, som er listet opp på kretsens hjemmesider.

– Faktisk ble den første kongepokalen i Møre og Romsdal tatt av Paul Vikhals fra Dromnessund i Aure. Han ble skytterkonge i 1917, forteller Skavnes.

Vi kan ellers merke oss at Gudrun Høie tok hele åtte kongepokaler da hun var aktiv bryter. Kun rytter Geir Gulliksen fra Ålesund er like god. Også han har fått åtte pokaler med kongelig heder.

– Nå håper vi å komme i kontakt med både vinnere og deres familier, slik at vi kan samle inn pokalene og låne dem i forbindelse med jubileet i høst. Og, hvis noen merker seg at listen på hjemmesiden er ufullstendig, og at vi har glemt noen, så er det bare til å ta kontakt, legger Skavnes til.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags