Gå til sidens hovedinnhold

Hvem går under 46.0 på 500 meter?

Artikkelen er over 12 år gammel

Thorleiv Teigen i nettstedet setter opp en liten pengepremie til første ungdom som klarer å gå 500 meter på skøyter under 46.0 på den nye kunstisbanen.

Av JAN ØIVIND JENSEN

– Vi ønsker å være med på å skape litt blest om oppstarten av den nye banen, og derfor har vi satt opp en symbolsk premie til den første ungdommen under 17 år som går 500 meter under 46.0 sekunder og 1.000 meter under 1.36.0 på den nye Nordea kunstisbane, sier Teigen på telefon fra Øvre Eiker. Her jobber han til daglig som nyhetsredaktør i lokalavisa Eikerbladet, men på fritida dyrkes skøyteinteressen.

En egen pengepremie er også utlovt til den første jenta som kryper under 51.0 og 1.46.0.

– Men de som deltar må ikke ha deltatt i nasjonale løp for andre klubber. Skøytesonen gjør dette for å skape et mål for nykommerne, sier Teigen.

Han mener tidene bør være overkommelige, men kanskje ikke med det første.

– Det finnes ungdommer på 15-16 år i Norge som går 500 meter under 40.0, men du skal ha litt trening for å klare de tidene jeg har satt opp også, sier Teigen.

Teigen er overbevist om at også Nordmøre i nærmeste framtid vil få sine lokale skøytestjerner nå når kunstisbanen kommer i gang.

Selv har han aldri vært noen aktiv mann med egger under føttene.

– Det er tidene og statistikkene jeg er mest opptatt av, sier 57-åringen. Han har i flere år vært medlem av statistikkutvalget, og interessen fikk han tidlig på 60-tallet.

– Det startet i 1963 da jeg kjøpte heftet «Alt om skøyter». Da var jeg 12 år, og førte rundetidene inn i bøkene, sier han.

Og bakgrunnen for navnet på nettstedet er temmelig opplagt.

– Det var under OL i 1960. Knut Johannessen satte denne fantastiske verdensrekorden på 15.46.6 på 10.000-meteren. Han knuste Hjallis sin gamle rekord med 46 sekunder. Folk mente den nye rekorden ville bli stående i 20 år, men der tok de feil. Jonny Nilsson slettet den etter tre år, sier statistikeren.

Se også Origo .