Knuste rivalene foran full tribune

JUBEL: Rindal jubler for full hals etter seier mot erkerival Surnadal. Det ble aldri spennende i Rindalshallen der vertene til slutt vant 30-18.

JUBEL: Rindal jubler for full hals etter seier mot erkerival Surnadal. Det ble aldri spennende i Rindalshallen der vertene til slutt vant 30-18.

Rindal er beste håndballag i dalføret!

DEL

Fredag kveld tok Rindal imot det som i de fleste sammenhenger de siste årene har vært storesøster Surnadal til dyst foran full tribune i håndballens 4. divisjon.

De som trodde dette skulle bli en jevn og spennende affære, så fort at de tok feil. Gjestene yppet litt i starten, blant annet etter flotte prestasjoner av 16-åringen Hanna Saksen.

Men det så bare ut til at vertene var litt høflige av seg i starten. Utover omgangen kjempet de seg i ledelsen, som økte jevnt inn mot pause, da det sto 14–8.

Det ble etter hvert veldig tydelig hvem som er beste laget i dalføret, og Surnadal hadde med få unntak lite å stille opp med.

Rindal vartet til tider opp med lagspill av ypperste kvalitet, og laget til trener Anders Moe Sæther ga seg ikke før det sto 30–18 på tavla.

Etter kampen innrømmet Sæther at verken han eller spillerne noen gang hadde vært så spente før en kamp.

– Uff ja, hele gruppa var kjempespente.

– Men det var vel heller ikke på forhånd – sett utenfra i alle fall – stor spenning om utfallet i dag ...?

– Det har noe med omstendighetene å gjøre; det å spille mot Surnadal er alltid litt spesielt for Rindal, sier Sæther.

– Og det er ikke så mye å diskutere; Rindal vant fordi det er et bedre lag enn Surnadal?

– Ja, det er jeg enig i, sier Sæther.

Opprykk?

Han har vært forsiktig med å si så mye om ambisjonene til Rindal. Etter tap i sesongåpningen mot Flå, har laget blitt betydelig styrket, blant annet med retur av Malin Gåsvand Løset. Sæther sier fortsatt at laget tar en kamp av gangen, men det er vanskelig å se hvem som kan stikke kjepper for Rindal i denne avdelingen.

– Vi tar en kamp av gangen, sier Sæther.

– Men om dere vinner nok og Rindal vinner avdelingen til våren, da blir det opprykk til 3. divisjon?

– Ja, det er korrekt, sier Sæther.

Fredag kveld fikk han se at hans disipler på parketten til tider storspilte mot gjestene fra vest. De ganger Rindal fikk samspillet til å sitte, kom de til sjanser der Surnadal stort ble sjanseløse. Til tross for flere kvalifiserte redninger av en god keeper Emilie Moholdt, ble det mange flotte hjemmemål.

Bra nivå

Malin G. Løset endte som toppskårer med ni mål, og viste gang på gang at hun har spilt på høyere nivå enn dette.

Det samme kan sies om både Malin Bjørnås og Gro Anita Bolme. Også Ida Moen leverte mye godt angrepsspill.

Surnadal var gode de ganger de klarte å spille som et lag. Da kom for eksempel lagets beste Kine Bjørseth til skuddsjanser som ga uttelling. Dessverre forsvant hun ut på benken i lange perioder. I angrep ble det i lange perioder for mye en og en fra gjestene, og da er det ikke mange som er gode nok til å skape trøbbel mot Rindal, som dessuten hadde to sisteskanser i Eirin Mogset og Maren Halgunset som i perioder rett og slett stenge hjemmeburet.

Lagene

Rindal stilte slik: Maren Halgunset, Eirin Mogset, Reidunn Kristine Grytbakk, Malin Bjørnås 4, Ana Pimentel, Eline Romundstad 2, Ane Vasskog 2, Ida Moen 3, Malin G. Løset 9, Nelly Skjølsvold 1, Marlene Myrlund, Gro Anita Bolme 6.

Surnadal stilte slik: Emilie Moholdt, Sara Reiten, Ingvild Berg 1, Elise Einum, Jorunn E. Storholt 6, Hanna Saksen 2, Line Mogstad, Sara Forslund, Mia L. Faksnes 1, Kristin Heggset 1, Siv Helen Mikkelsen og Kine Bjørseth 7.

Rindal spilte på seg fem utvisninger, mens Surnadal fikk hele seks tominuttere, noe som blant annet forteller om høy temperatur og to lag som i alle fall ikke hadde lyst til å gi seg uten kamp.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags