Det er liten tvil om hvem hadde regien og styrte showet i bystyret tirsdag.

Høyre-nestor Dagfinn Ripnes sto i spissen for å få de folkevalgte med på å bla opp 11 millioner kroner til tak over skøytebanen.

Med hard røst slo han fast at pengene må bevilges nå for å unngå at lovnader om spillemidler og fylkeskommunal støtte skal forsvinne.

Både skøyteentusiaster, IL Norodd, CFK og Kjetil Løbersli og Harald Fahsing fra Idrettsrådet satt galleriet og fulgte den nesten tre timer lange debatten.

Onsdag er Løbersli, som er leder i Idrettsrådet, på banen med et åpent brev til Dagfinn Ripnes. Et brev han ønsker formidlet til både politikerne og alle andre gjennom Tidens Krav. Både direkte og indirekte kommer det klart fram at Idrettsrådet føler seg overkjørt av både Ripnes og alle andre som støtter opp om hastevedtaket om å bygge skøytehall.

Her er brevet i sin helhet:

Tusen takk Dagfinn Ripnes!

Det var med stor glede jeg hørte ditt engasjement for idretten i Kristiansund i bystyremøtet. Det at du klarte å få igjennom et slikt hastevedtak uten at alle tall og beregninger var på plass, er det bare en gammel ringrev som deg som klarer.

Det ble litt merkelig at du etterpå sammen med bystyret, sender friidretten tilbake for å se på kostnadskutt. Den eneste usikkerheten med dette anlegget er grunnforholdene. Det blir det samme som å spørre skøytefolket om de klarer seg med en levegg i stedet for tak, eller om friidretten kan klare seg med tre hekker på 110 meter hekk.

Nå gjenstår det bare at du og bystyret viser at dere mener alvor med vedtaket dere gjorde tirsdag, og starter grunnarbeidet på Atlanten stadion omgående med de resterende midlene som var avsatt til prosjektet. Greit å få fjernet tribuner og masser før den store hallen kommer.

Som du vet var det i utgangspunktet midler til å fullføre anlegget, men med et pennestrøk forsvant 20 millioner til Kristiansund stadion, og nå 11 millioner til Atlanten Kunstisbane AS.  Ingen av disse sakene har Idrettsrådet vært involvert i. Ingen ser ut til å ta på alvor at friidretten har vært uten godkjent anlegg siden 1998.

At Idrettsrådet jobber for en rettferdig idrettspolitikk, og at vi har en samarbeidsavtale som ligger til grunn for dette, er jeg usikker på om politikerne og kommunen tar på alvor.

Det var vondt å sitte på galleriet å se representantene fra de forskjellige idretter skule på hverandre under behandlingen. Ingen av dem hadde fortjent dette.

Derfor hadde det vært greit med en høring i Idrettsrådet før beslutning.

Litt spesielt at Norodd ikke hadde tid til å snakke om vedtaket fordi de hadde 550 barn som skulle løpe stafett på berg og dal-banen Atlanten stadion etter bystyremøtet.

Så igjen, - takk for at du vil bygge:

* Skøytehall

* Fullverdig friidrettsanlegg

* Fortsatt kommunal kunstgressbane

Eller var det det som ble vedtatt?

Historien viser vel at et vedtak gjelder bare til et nytt vedtak blir gjort.
 

Med vennlig hilsen

Kjetil Løbersli

Leder Kristiansund Idrettsråd