Norodd klar mot Freikollen Opp for 11. gang

Klare for Freikollen opp. Ole Birger Ulseth (fra venstre), Tron Kjønnø, Leah Rolland Bergmann, Ida Aarøe Holten, Sara Solli-Sæther, Marit Fahsing og Oddbjørn Lomundal.

Klare for Freikollen opp. Ole Birger Ulseth (fra venstre), Tron Kjønnø, Leah Rolland Bergmann, Ida Aarøe Holten, Sara Solli-Sæther, Marit Fahsing og Oddbjørn Lomundal. Foto:

Både konkurranse og turmarsj i en og samme pakke.

DEL

– Det blir den 11. gangen vi ­arrangerer dette bakkeløpet, forteller en engasjert Norodd-­leder Ole Birger ­Ulseth.

Motbakkeløpet feiret tiårsjubileum i fjor, og i den anledning ble startområdet og traseen ­endret.

– Da gikk startskuddet på Frei barneskole ved Storbakken, det fortsetter vi med i år. Der blir det også kiosk med kaffe og ­kaker, lokker Ulseth.

Han forteller at arrangementet skal appellere til alle – i alle aldre.

– Vi har tre klasser: Aktiv (300 kr), trim (200 kr) og turklasse (50 kr). Så blir det barneløp også, det er gratis, men vi har ikke helt kartlagt ­akkurat hvordan det blir, fortsetter han.

Variert løype

Freikollen Opp er et 3,2 kilometer langt mosjons- og motbakkeløp, hvor målgangen er på toppen av Freikollen, 629 meter over havet.

På løpets egen hjemmeside beskrives løpet slikt:

– Løypa er cirka 3,2 km lang. Den starter ved Frei barneskole og går opp skogsveien til Ådalen, forbi Freikollvatnet og opp ura så deretter til toppen av Freikollen. Løypa er variert, ryggen følges sørover til topps. Høydeforskjellen fra start til topps er cirka 550 meter.

– Det er mange som går ­denne turen mer eller mindre hver dag, vi håper de ser verdien av å være med på løpet vårt, også, sier Ulseth.

Det blir som nevnt det andre året med start ved Frei barneskole. Det betyr at det er gode muligheter til å utfordre løyperekorden, som ble satt av fjorårets vinner.

– Håvard Gjeldnes løp inn til 24,57 i fjor, det er selvsagt ­rekorden. På kvinnesiden er ­rekorden 32,53, den ble satt av Benedikte Liepelt, sier Ulseth.

Også en turmarsj

Påmelding kan gjøres før løpsstart på barneskolen, eller på hjemmesiden freikollenopp.no.

– Vi ønsker selvfølgelig å få med så mange som mulig. Så utfordrer vi aktive og bedrifter til å komme og sette sitt preg på løpet, sier Ulseth.

Start for trimklassen er ­klokka 12.00. Konkurranseklassen starter klokka 13.00.

For de som vil gå uten å tenke på klokka er det start mellom 10.30 og 11.30.

Barneløpet starter 12.30.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags