VM-legender går hardt ut mot Hegerberg

Bråket rundt Ada Hegerbergs landslags-nei blusset opp igjen denne uken i forbindelse med Fotball-VM.

Bråket rundt Ada Hegerbergs landslags-nei blusset opp igjen denne uken i forbindelse med Fotball-VM. Foto:

Av

... men agenten kommer med frekt svar til kritikerne.

DEL

[Nettavisen]: Debatten rundt Ada Hegerbergs (23) «landslags-nei» stormer videre. Nå også utenfor Norges grenser, skriver Nettavisen.

FOX sitt VM-studio under VM i Frankrike må nemlig den norske superstjernen fra Sunndal tåle stor kritikk for sin avgjørelse. Kritikken kommer fra tidligere spillere som har representert sine respektive land i mange år.

Ariane Hingst, som har vunnet to VM-gull med Tyskland, og representert tyskerne over 170 ganger, mener at Hegerberg ikke får gjennom budskapet hun ønsker å komme med så lenge hun står alene.

– Det er veldig, veldig interessant. Når man snakker med spillere på det norske laget, er de veldig glade for at noen endelig, og det er et stort navn i Norge, Martin Ødegaard, støtter de. De sier at «Vi er så stolte av at vi er her for å representere landet vårt, og vi ønsker bare at fokuset blir på det. Vi ønsker å prestere bra og representere landet.» Og hvis du vil kjempe for noe, gjør det som et lag. Det er en lagidrett. Du vil ikke forandre noe som en enslig person. Du gjør det som et lag, mener hun.

– Ada, hva vil du?

Hingst får støtte fra tidligere OL- og VM-vinner for USA, Heather O'Reilly, som også poengterer at Hegerberg taper mye på å ikke forklare nøyaktig hva problemet hennes med Norges Fotballforbund er.

– På en annen side, hvis du er kjent, har du en stor mulighet til å ha et klart budskap. Og det kan skape forandring. Men hun er ikke klar på hva problemet her er. I alle fall ikke til oss. Er det markedsføring? Er det lønnsforskjeller? Er det grasrottiltak i Norge? Er det trenerapparatet i Norge hun ikke er fornøyd med? Jeg tror at dersom hun var litt mer spesifikk, ville hun fått mye mer respekt fra oss.

Sammen med de to tidligere VM- og OL-stjernene, sitter også Alexi Lalas i FOX-studioet. Lalas spilte VM i 1994 for USA, og fikk nesten 100 landskamper for amerikanerne. Han er enda tydeligere på hva han mener om Hegerbergs valg.

– Ada, hva vil du? Du må være spesifikk! Disse uklare, generelle svarene, det er ikke måten å få til en endring på. Jeg tror at det hun gjør akkurat nå er bare at hun stjeler oppmerksomheten bort fra lagkameratene og vennene i deres viktigste øyeblikk. Og saken hennes kan godt være helt rettferdig, men fram til hun er konkret på hva hun ønsker, er det svært vanskelig å få til en endring. Jeg mener det er ansvarsfraskrivende å si at du ikke vil gå ut med hva det er fordi du ikke vil ta oppmerksomheten fra andre. Vi har nettopp hatt en hel sesjon om henne her i programmet fordi hun er den beste spilleren i verden og hun deltar ikke i VM. Hadde dette vært Messi eller Ronaldo, ville vi visst hvorfor det var som det var, uttrykker han.

Slår tilbake mot kritikken

I etterkant av kritikken har Hegerbergs agent, Alain Naiegon, slått tilbake på Twitter.

– Han som ikke forstår din stillhet vil trolig heller ikke forstå dine ord ..., skriver Naiegon noe kryptisk, men likevel ganske klart, og lenker til videoen hvor de tidligere VM-stjernene diskuterer Hegerbergs avgjørelse.

Agenten får støtte av flere profilerte journalister, som mener spesielt Lalas burde slutte å kritisere.

– Lalas og de andre i FOX-panelet som gravlegger Ada Hegerberg for å droppe VM er ... rart, skriver New York Times assisterende sportsredaktør, Andrew Das.

– Ada Hegerberg har flere trofeer i en alder av 23 år, enn Lalas vant i hele sin karriere. Tror ikke hun trenger hans råd, skriver journalist for Bleacher Report, Gaby Kirschner.

Betent sak

Bråket rundt Ada Hegerbergs landslags-nei blusset opp igjen denne uken i forbindelse med Fotball-VM. I et intervju med Josimar valgte Hegerberg å kritisere Norges Fotballforbund og fortelle om dårlige opplevelser på landslaget og at hun hadde hatt mareritt etter landslagssamlinger.

Timingen på når intervjuet kom ut fikk Martin Ødegaard (20) til å ta til Instagram for å kritisere Hegerberg. Han mente at hun burde vært for god til å ta oppmerksomheten fra kollegaene på landslaget nå rett før VM.

Hegerberg har stått utenfor landslaget siden 2017. Norge VM-åpnet lørdag kveld med 3-0-seier mot Nigeria.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags