Sjögren: – Vi skal få mest mulig ut av Ada

Fotballspilleren Ada Stolsmo Hegerberg fra Sunndalen er Norges største stjerne. Her mottar hun Gullballen som årets fotballspiller, - det skjedde i Hamar OL-amfi 7. januar i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix (Foto: Nesvold, Jon Olav)

Fotballspilleren Ada Stolsmo Hegerberg fra Sunndalen er Norges største stjerne. Her mottar hun Gullballen som årets fotballspiller, - det skjedde i Hamar OL-amfi 7. januar i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix (Foto: Nesvold, Jon Olav)

Artikkelen er over 3 år gammel

Landslagssjef Martin Sjögren jobber på spreng med å utvide fotballjentenes repertoar før EM i juli. Han håper å få presset maksimalt ut av Ada Hegerberg.

DEL

Onsdag kveld går Norge løs på åpningskampen mot Island i Algarve Cup. Det blir tredje gang Sjögren står på sidelinjen som norsk landslagssjef. Svensken tok fatt på jobben like før jul.

Han har store planer for "nye" Norge, men tiden er knapp. Om under fem måneder er det alvor mot vertsnasjon Nederland i fotball-EM. Hegerberg blir en sentral brikke.

– Ada er selvsagt en viktig spiller for oss, men samtidig er hun én av 23 spillere. Vi skal gjøre alt for å få maksimalt ut av potensialet hennes, lover Sjögren overfor NTB på telefon fra Portugal.

Hegerberg er Norges klart største stjerne. Lyon-angriperen ble i fjor kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller.

Sjögren fikk en flott start på det som er hans første landslagsjobb i karrieren. Under første samling i januar vant Norge begge kampene mot Sverige og England i La Manga. Han legger opp til at landslaget skal spille mer sentralt i mellomrommet.

– Analysen før jeg kom var at Norge spilte bra i forsvar og på kontringer, der spillet ble bygget på en direkte fotball. Nå jobber vi for å bli bredere i angrep og få et større repertoar. Prioriteringene er annerledes enn før. Det skal handle mer om mellomrommet, ikke bakrommet, forteller Sjögren.

Leter etter en struktur

I La Manga ble de første stegene tatt. Nå skal utviklingen intensiveres i Algarve Cup. Etter Island-kampen skal Norge møte Spania og Japan i den årlige turneringen.

 – Vi skal utvikle spilleideen videre. I La Manga var vi mest opptatt av angrepsspillet, men nå vil vi gå videre med å se på gjennombrudd og hvordan vi skal forhindre motstanderne å score på oss. Jeg håper vi kan finne en bra struktur og bygge videre på den, forklarer landslagssjefen.

Ifølge Sjögren er ikke tiden inne for å tilpasse seg motstanderne. Det kommer først i forkant av svenskens første hjemmekamp mot Sveits i Skien 10. april.

– Vi må først sette vårt eget spill før vi tenker på motstanderlaget. Derfor gjør vi ingen større forberedelser nå. Det er ikke det viktigste akkurat nå, sier han.

– Det er mye vi må utvikle, men alt blir lettere når vi får gode resultater. Særlig når det er mot lag som er høyere plassert på verdensrankingen, slik som tilfellet var i La Manga.

Annerledes

39-åringen innrømmer at tiden er en utfordring. Som klubbtrener har han vært vant til å være på treningsfeltet hver dag.

– Det er veldig annerledes. Du har kort tid på deg, men sånn er det alltid med et landslag. Jeg tok over laget bare seks måneder før EM, som blir mitt første mesterskap. Vi må anvende tiden godt og få maksimalt ut av hver samling, sier Sjögren.

– Derfor gjelder det å være så tydelig som mulig, slik at spillerne fanger opp spilleideen vi har lagt til grunn. Dette er en ambisiøs og nysgjerrig spillergruppe. Siden vi for tiden er inne i et generasjonsskifte, har vi nå en ny og sulten gjeng.

De fleste av verdens sterkeste landslag bruker å delta i Algarve Cup, men i år har USA, Tyskland, Frankrike og England heller prioritert en turnering på den amerikanske østkysten.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken