Hegerberg var fjerde best i verden

Ada Hegerberg (i rødt nederst til høyre) var blant de nominerte til å vinne Gullballen også i år. I stedet ble det Megan Rapinoe fra USA.

Ada Hegerberg (i rødt nederst til høyre) var blant de nominerte til å vinne Gullballen også i år. I stedet ble det Megan Rapinoe fra USA. Foto:

Av

Messi vant Gullballen for sjette gang – Rapinoe fikk kvinnenes pris.

DEL

Lionel Messi vant mandag Ballon d'Or for sjette gang. Han har nå én gullball mer enn rivalen Cristiano Ronaldo og flest gjennom tidene.

Ett år uten at Messi eller Ronaldo vant Gullballen var nok. For etter at Luka Modric i fjor brøt rekken på ti strake år der de to gigantene hadde vunnet prisen, var det nok en gang Messis tur som vant den prestisjetunge prisen som tildeles verdens beste fotballspiller.

– Jeg ønsker å takke journalistene som har stemt på meg. Og selvsagt, takk til alle mine kolleger i klubben, som har bidratt til denne prisen. Det er utrolig. Tusen takk, sa Messi.

Ronaldo endte på 3.-plass bak Liverpools Virgil van Dijk og foran Sadio Mané, også han Liverpool-spiller. Liverpool hadde hele fire spillere inne på topp 10-listen, med Mohamed Salah på 5.-plass og keeper Alisson Becker på 7.-plass.

På kvinnesiden vant amerikaneren Megan Rapinoe Gullballen. Hun ble toppscorer og kåret til turneringens beste spiller da USA vant VM i sommer. Rapinoe kunne ikke være til stede på utdelingen i Paris, men takket for prisen via videolink.

Kvinnenes Ballon d'Or ble delt ut for annen gang. Lyon-proffen Ada Hegerberg fra Sunndal ble altså historisk da hun vant prisen i fjor. I år var Hegerberg blant de 20 nominerte, og hun endte på 4.-plass selv om hun ikke spilte i VM.

Juventus-stopperen Matthijs de Ligt ble kårets til den beste spilleren under 21 år, mens Liverpools Alisson Becker fikk pris som årets beste keeper.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags