Treneren måtte svare på spørsmål om konflikten: – Må respektere Hegerbergs valg

Martin Sjögren måtte svare utenlandske medier på spørsmål om konflikten med Ada Hegerbergs etter lørdagens VM-trekning i Paris.

Martin Sjögren måtte svare utenlandske medier på spørsmål om konflikten med Ada Hegerbergs etter lørdagens VM-trekning i Paris. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Martin Sjögren måtte svare utenlandske medier på spørsmål om konflikten med sunndalingen Ada Hegerbergs etter lørdagens VM-trekning i Paris.

Norge ble trukket i gruppe med VM-vertene Frankrike, Sør-Korea og Nigeria i sommerens fotball-VM for kvinner, som arrangeres i Frankrike.

Norges landslagstrener Martin Sjögren sier til NTB at det er en utfordrende gruppe, men etter trekningen måtte den norske landslagstreneren også tåle spørsmål fra utenlandske medier om konflikten mellom det norske landslaget og Ada Hegerberg.

– Hun har gjort det ganske klart at hun ikke ønsker å spille for landslaget, og vi respekterer hennes valg, sa han ifølge AFP.

Mandag ble Hegerberg kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller, da hun mottok Ballon d'Or, også kjent som Gullballen. Flere utenlandske medier var derfor nysgjerrig på hennes ståsted i forhold til om hun ønsker å spille for det norske landslaget under sommerens VM i Frankrike.

Hegerberg ga uttrykk overfor norske medier etter at hun mottok den gjeve prisen, at det må skje flere endringer for at hun skal komme tilbake til det norske landslaget. 23 åringen, som har scoret 38 mål på 66 kamper for Norge, har ikke spilt for det norske landslaget siden det mislykkede Europamesterskapet i 2017.

Sterk utvikling

Slik det ser ut nå spiller Norge VM i Frankrike uten Hegerberg, og nå starter jobben med å legge en god plan slik at det norske laget stiller best mulig forberedt til mesterskapet.

– Vi har ventet på trekningen for å få vite hvem vi skal møte og hvordan kampprogrammet blir. Da blir det enklere for oss å legge en plan, og iverksette det som allerede er planlagt, sa Sjögren til NTB etter trekningen.

Svensken legger ikke skjul på at han gleder seg til mesterskapet i Frankrike.

– Det er utrolig kult å få være med på et nytt mesterskap. Vi har et lag som har vært under sterk utvikling det siste året, sa Sjögren som holder Frankrike som favoritter i gruppen.

– Men de øvrige tre lagene er ganske jevne. Vi vet ikke så mye om Sør-Korea og Nigeria nå, men den jobben skal vi starte med, sier Sjögren.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken