Ungguttene i Molde må stoppe spiss til 250 millioner

Monacos nye stjerneskudd Pietro Pellegri er spilleren Molde-juniorene må stoppe.

Monacos nye stjerneskudd Pietro Pellegri er spilleren Molde-juniorene må stoppe. Foto:

Av

Monacos nye stjerneskudd Pietro Pellegri er spilleren Molde-juniorene må stoppe skal de ha håp om å ta seg videre i mesterligaen for G19-lag. 

DEL

Pietro Pellegri er født i mars 2001, men har allerede debutert og scoret to mål i Serie A for Genoa. I januar ble spissen hentet til Monaco for svimlende 250 millioner kroner. Onsdag er han på Aker stadion og skal bryne seg mot forsvarsspillere som Leo Skiri Østigård og Martin Roseth. Østigård har sju minutters erfaring fra Eliteserien.

– Klart vi opererer på to vidt forskjellige nivå på det feltet, sier Moldes G19-trener Daniel Berg Hestad til klubbens nettside i forkant av kampen.

Molde har vunnet den norske cupen to år på rad og er derfor kvalifisert til den gjeve turneringen. I november vant klubben etter straffesparkkonkurranse mot Rosenborg i en svært tett finale (2-2) i Telenor Arena, men det er seieren over Vålerenga i finalen i 2016, også den etter straffesparkkonkurranse , som gjør at laget er med i mesterligaen denne vinteren.

– Vi har selvtillit

Mens Monaco kommer til kampen etter å ha endt på andreplass i gruppespillet bak Porto i høst, har Molde spilt kvalifisering mot lag som går for å være de «nest beste nasjonene» basert på UEFAs nasjonsrangering.

Molde slo først ut UCD fra Dublin i Irland i første runde, også det etter straffespark (2-1 til hjemmelaget i begge kampene), og deretter moldovske Zimbru (2-0 sammenlagt).

Det er med andre ord ingen tvil om at Monaco blir en tøffere motstand enn de to foregående lagene. Likevel tror ikke Berg Hestad Molde blir noen kasteball på hjemmebane.

– De kommer hit og møter et lag med mye selvtillit. Et lag som er sultne på å vise seg fram, og som har mange seire i bagasjen. Vi har forberedt oss godt ved å studere Monaco en del på video, i tillegg kjenner vi til en del av spillerne de stiller med, sier den tidligere Molde-kjempen.

Også Molde kommer til kampen med et stort spisstalent som større klubber i Europa har bitt seg merke i. Erling Braut Håland, sønnen til tidligere Manchester City-proff Alf Inge Håland, er året eldre enn Pellegri og debuterte i den norske eliteserien i fjor. Også Håland har rukket å score på høyeste seniornivå til tross for sin unge alder. Den 191 høye spissen fikk 14 seriekamper for Molde sist sesong (3 fra start) og noterte seg for to scoringer.

Gigantiske klubber

Basel, Bayern München, Chelsea, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Porto og Tottenham vant sine mesterligagrupper og er allerede klare for åttedelsfinalene.

Manchester United, Paris SG, Atlético Madrid, Sporting Lisboa, Spartak Moskva, Feyenoord, Real Madrid og Monaco endte på andreplass i sine grupper, og møter altså lagene som har kommet til dette stadiet av turneringen på samme måte som Molde har gjort.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags