Liverpool og Molde trener på samme anlegg i Spania. Den engelske storklubben kom til Spania dagen etter triumfen mot Porto i Champions League onsdag. Med 5–0 på bortebane er de røde i praksis klar for kvartfinalen i verdens tøffeste klubbturnering.

Molde ankom Marbella fredag. Tidens Krav snakket med Ole Gunnar Solskjær på Gardermoen på vei til Spania. Da kunne han fortelle at planen var å få et møte med Jürgen Klopp. Han kjenner Liverpools trener fra den gang tyskeren var i Dortmund. Da var Solskjær i Tyskland for å hente impulser til sin egen trenerkarriere.

Molde-treneren var Liverpool-supporter som barn, men har gjennom sine mange år i Manchester for lengst konvertert til United.

Hjem søndag

Likevel er det selvsagt lov å lære også av Uniteds argeste rivaler i engelsk fotball. Ikke minst fordi Liverpool under Jürgen Klopp har utviklet et kontringsspill som knapt noen lag i verden evner å utføre på samme nivå.

– Det var hyggelig å treffe ham igjen, jeg studerte ham da han var i Dortmund, og den fotballen han spiller er noe vi har lyst til å etterligne. Spesielt måten han kontrer og angriper på, med den hurtigheten og intensiteten i spillet, det er noe vi har lyst å forsøke å få til. Vi har selvfølgelig en vei å gå, men han står for en fotball som uten tvil inspirerer, sier Ole Gunnar Solskjær til Moldes hjemmeside.

Liverpool skal være på den spanske solkysten fram til søndag. Da reiser Klopp og laget hjem til England og nye kamper i Premier League. Det neste for Liverpool er hjemmekamp mot West Ham lørdag.

Molde på sin side skal spille mot Krasnodar søndag klokka 16.30. KBK møter samme russiske lag tirsdag klokka 16.00. Begge kampene ser du på tk.no.