Molde henter trener fra Liverpool

Molde satser tungt på spillerutvikling.

Molde satser tungt på spillerutvikling. Foto:

Mike Garrity har i en årrekke jobbet med å utvikle Trent Alexander-Arnold og andre Liverpool-talenter. Nå blir han akademitrener i Molde.

DEL

39-åringen begynte i Liverpool-akademiet i 2005 og ga seg i klubben i 2018. Det var Moldes akademisjef Iain Brunskill, som var trener i Liverpools akademi i ti år, som overbeviste Garrity om å flytte til rosenes by.

– Jeg har sett spillerne hele veien fra de er ni år til de spiller seg inn på førstelaget. Trent Alexander-Arnold for eksempel er en spiller jeg har jobbet med fra han kom til klubben som åtteåring til der han er i dag. Det er fantastisk å se den utviklingen han har hatt personlig og tilfredsstillende som trener å ha vært med på å hjelpe en spiller til å nå sitt fulle potensial, sier Garrity til Moldes nettsted.

Briten jobber med å skaffe seg UEFA Pro-lisens, som er den høyeste trenerutdanningen. Han ser fram til å hjelpe Molde-talentene med å ta nye steg.

– Nå har jeg fått en fantastisk mulighet til å utvikle unge spillere her i Molde, som på sikt vil hjelpe førstelaget. Samtalene jeg har hatt med manageren og direktøren bekrefter at dette er en klubb som satser på utvikling, sier 39-åringen.

Moldes hjemmeside står det også at eliteserieklubben har innledet et samarbeid med John Moores University i Liverpool.

– Dette er ikke helt nytt for oss. Bare de siste årene så har vi hatt over 30 praksisstudenter fra Høgskolen i Molde. Det var også gjennom samarbeidet med Høgskolen i Molde og Birnir Egilsson at vi kom i kontakt med studieleder Dr. Martin Littlewood ved John Moores, sier økonomisjef Ole Jakob Strandhagen. Littlewood har blant annet forelesninger ved Høgskolen i Molde og kjenner akademisjef Iain Brunskill fra tidligere.

– Studiet har stor anerkjennelse i England, og Liverpool, Everton, Birmingham og Southampton er blant klubbene som samarbeider med skolen, sier Brunskill.

Den første studenten fra John Moores University kom til Molde for knappe to uker siden.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags