Molde får bot for å ha inngått ulovlig avtale

Tobias Svendsen var utlånt fra Molde til Haugesund i fjor høst. Her i samtale med Ole Gunnar Solskjær.

Tobias Svendsen var utlånt fra Molde til Haugesund i fjor høst. Her i samtale med Ole Gunnar Solskjær.

Haugesund og Molde bøtelagt.

DEL

Klubbene ilegges bot for brudd på regelverket i forbindelse med utlånsavtaler på to Molde-spillere. Det skriver Fotballforbundet i en pressemelding.

FK Haugesund og Molde FK inngikk utlånsavtaler på de to Molde-spillerne Ibrahima Wadji og Tobias H. Svendsen.

Avtalen skal ha inneholdt en begrensning som sa at spillerne ikke kunne spille mot Molde FK for FK Haugesund.

I henhold til overgangsreglementet kan det i forbindelse med overgang eller utlån av spillere «ikke avtales vilkår av økonomisk, sportslig eller annen karakter knyttet til bruk av spilleren i spesielle kamper eller bestemte tidsrom».

På grunnlag av foreliggende dokumentasjon og forklaringer finner doms- og sanksjonsutvalget det bevist at klubbene muntlig har avtalt at de to Molde-spillerne ikke skulle spille mot FK Haugesund som beskrevet i påtalenemndas anmeldelse.

«Det er ingen tvil om at avtalen ble inngått mellom klubbene. At klubbene senere ble enige om at avtalen ikke skulle gjelder, endrer ikke det forhold at det tidligere var inngått en urettmessig avtale. Utvalget legger derfor til grunn at det foreligger et brudd på NFFs overgangsreglement», fastslår doms- og sanksjonsutvalget.

Utvalget har etter en samlet vurdering kommet til at påtalenemndas innstilling på en bot på 20 000 kroner til begge klubber er passende.

Utvalget skriver blant annet dette om sanksjonsutmålingen:

«Slike avtaler er egnet til å påvirke seriespillet og vil kunne ha uheldige konsekvenser for andre klubber i serien. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier derfor at det reageres strengt mot slike overtredelser.»

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags