Vil ha fotballboikott av sosiale medier

Mandag så Ole Gunnar Solskjær Paul Pogba bomme på straffe. Etter bommen har Manchester United-stjernen blitt utsatt for rasistiske ytringer.

Mandag så Ole Gunnar Solskjær Paul Pogba bomme på straffe. Etter bommen har Manchester United-stjernen blitt utsatt for rasistiske ytringer. Foto:

Av

Mandag så Ole Gunnar Solskjær sin stjernespiller Paul Pogba bomme på straffe. Reaksjonene i etterkant har fått Solskjærs gamle lagkamerat Phil Neville til å kreve fotballboikott av sosiale medier.

DEL

Neville sier han har mistet all tillit til selskapene bak sosiale medier som Twitter og Instagram. Nå oppfordrer han til felles boikott i fotballmiljøet.

Bakgrunnen for utspillet er hetsen stadige flere fotballprofiler har møtt i sosiale medier den siste tiden. I etterkant av mandagens straffebom i 1-1-oppgjøret mot Wolverhampton ble Manchester United-stjernen Paul Pogba utsatt for rasistiske ytringer.

– Personlig mener jeg vi som fotballfamilie må ta i bruk drastiske tiltak, sa Neville da han møtte pressen tirsdag.

– Jeg har opplevd dette med mine egne spillere, Premier League-stjerner, spillere i andre divisjoner, og jeg lurer på om vi som fotballfamilie nå må forlate sosiale medier, fortsatte den tidligere Manchester United-profilen.

Han er nå trener for det engelske kvinnelandslaget.

– Jeg har fullstendig mistet tilliten til dem som styrer disse sosiale mediene, så la oss som fotballmiljø sende en sterk beskjed ved å forlate sosiale medier og se hva slags effekt det har på disse medieselskapene, og hvorvidt de virkelig vil gjøre noe med dette, sier Neville.

Han antyder at det som i første omgang kunne være en seks måneder lang boikott, kunne få selskapene bak Instagram og Twitter til å ta grep.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags