Reiten og landslaget tapte mot New Zealand

Guro Reiten og landslaget maktet ikke å score mot New Zealand i tirsdagens vennskapskamp. Score gjorde derimot New Zealand, og kampen endte 1-0 til kongeriket i det sørvestlige Stillehavet.

Guro Reiten og landslaget maktet ikke å score mot New Zealand i tirsdagens vennskapskamp. Score gjorde derimot New Zealand, og kampen endte 1-0 til kongeriket i det sørvestlige Stillehavet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En svak involvering av Maria Thorisdottir foranlediget kampens eneste mål da kvinnelandslaget i fotball røk 0-1 for New Zealand i Marbella tirsdag.

DEL

Lagene møttes til en «hemmelig privatlandskamp» lørdag. Da vant Norge 1-0. Tirsdag var kampen åpen for allmennheten, og sportslig endte kampen med motsatt resultat.

En svak involvering av Maria Thorisdottir sørget for 1-0 til New Zealand allerede etter fem minutter. Det ble kampens eneste mål.

Chelsea-spilleren forsøkte å heade ballen tilbake til keeper, men hodestøtet ble for løst, og dermed kunne Rosie White enkelt sette inn ledermålet.

Thorisdottir har vært ute av spill lenge etter at hun i oktober pådro seg en hodeskade. Nå er hun endelig tilbake på banen, men tirsdag ble det en tung opplevelse i Norge-drakten.

Norge løftet seg samtidig etter marerittstarten og hadde muligheter til å utligne New Zealands ledelse før pause. Karina Sævik hadde to gode sjanser, men klarte ikke å score.

På etterskudd

Like før hvilen ble Isabell Herlovsen spilt alene med keeper av Guro Reiten, men det ble blåst av for det som så ut som en veldig marginal offsideavgjørelse. Dermed var Norge på etterskudd til pause.

Også etter hvilen var det Norge som var det førende laget, men Martin Sjögrens jenter klarte ikke å omsette overtaket i mål. På overtid fikk Herlovsen en enorm mulighet til å sørge for uavgjort. Spissen fikk stå helt alene inne i boksen, men avslutningen var svak og gikk utenfor.

Dermed ble det et skuffende norsk 0-1-tap mot laget som er rangert som nummer 19 i verden.

Norge på sin side ligger på 12.-plass.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags